Go Back
+ servings
Rosta pumpakärnor i stekpanna

Receptet - Så gör du:

Rosta pumpakärnor i stekpanna

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av knapriga och smakfulla rostade pumpakärnor, enkelt tillagade på bara några minuter, perfekta som hälsosamt snacks eller som en smakrik salladstoppning!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 mängd

Ingredienser
 

  • 2,5 dl till 5 dl pumpakärnor
  • 1 msk olivolja eller smör
  • ½ tsk salt (och eventuellt annan valfri kryddning som cayennepeppar, paprikapulver, eller vitlökspulver)

Instruktioner

  • Förbered kärnorna: Rensa pumpakärnorna från fruktköttet om de är färska eller använd färdiga pumpakärnor.
  • Värm stekpannan: Värm en stekpanna på medelvärme.
  • Tillsätt olja eller smör: Häll lite olivolja eller smör i den varma stekpannan.
  • Rosta pumpakärnorna: Tillsätt kärnorna i stekpannan och rör om för att täcka dem med oljan eller smöret.
  • Stek kärnorna: Fortsätt steka under omrörning tills de är gyllenbruna och krispiga.
  • Krydda och smaksätt: Ta bort från värmen och krydda efter smak, till exempel med flingsalt eller andra önskade kryddor.
  • Låt svalna: Låt de rostade pumpakärnorna svalna i stekpannan eller på en tallrik.
  • Servera och njut: Använd dem som snacks, salladstoppning eller tillbehör till dina rätter.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Rosta pumpakärnor i stekpanna, Rostade pumpakärnor i stekpanna