Go Back
+ servings
Vörtkrydda

Receptet - Så gör du:

Vörtkrydda

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev julens magi i varje tugga med denna hemlagade vörtkrydda, en perfekt kryddning som förhöjer smaken och sprider härlig värme och kryddighet i exempelvis vörtbröd eller pepparkakor!
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 1 deciliter

Utrustning

Ingredienser
 

  • 1 msk malen fänkål
  • 1 msk malen anis
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 tsk malen pomerans eller torkat apelsinskal
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 msk brunt farinsocker

Instruktioner

  • Förbered kryddorna: Mät upp och mal eller använd färdiga malda kryddor enligt ingredienslistan ovan. Om du använder färsk pomerans, riv skalet noggrant.
  • Blanda kryddorna: Placera alla kryddor och farinsockret i en skål eller en lufttät burk.
  • Blanda väl: Använd en sked eller en visp för att blanda kryddorna och farinsockret noggrant tills de är jämnt fördelade.
  • Förvara: Häll den färdiga vörtkryddan i en lufttät burk eller ett förslutningsbart glas och förvara på en sval och mörk plats. Vörtkryddan kommer att behålla sin smak i flera månader om den förvaras ordentligt.
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Vörtkrydda