Förskolans fiskpudding är en ljuvlig och näringsrik rätt som gläder smaklökarna hos alla runt matbordet!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 55 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 4personer
Ingredienser
Fiskpudding
2dlgrötris
2,5dlvatten
6dlmjölk
3stägg
1tsksalt
Malen vitpeppar efter smak
400gvit fiskfilét.ex. torsk eller kolja
Smör till att smörja formen
Till servering
Kokt potatis
Skirat smör
Kokta grönsakert.ex. broccoli och/eller morot
Citron
Instruktioner
Förbered riset: Skölj grötriset noggrant. Koka sedan riset tillsammans med vattnet tills allt vatten har kokat in. Späd sedan med mjölk och sjud under lock i ca. 30 minuter, eller tills riset är mjukt och gröten har tjocknat. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Tillaga fisken: Under tiden gröten kokar, skär den vita fiskfilén i mindre bitar och stek den lätt i smör i en panna tills den är genomstekt och lätt brynt. Ta sedan bort från värmen och låt svalna något.
Förbered ugnen: Sätt ugnen till 180°C och smörj en mindre ugnsform som passar för 4 portioner.
Vispa äggen: Vispa äggen i en separat skål.
Blanda allt: När gröten är klar, rör försiktigt ner de vispade äggen i gröten. Blanda sedan försiktigt ner den stekta fisken i grötblandningen.
Gratinera: Häll smeten i den smorda ugnsformen och grädda fiskpuddingen i ugnens mitt i cirka 25-30 minuter, eller tills den har stelnat och fått en fin gyllene färg på ytan. Koka gärna potatis under tiden och förbered övriga valfria tillbehör.
Servera: Servera den härliga fiskpuddingen varm med skirat smör, kokt potatis, kokta grönsaker och citronklyftor vid sidan av. Smaklig måltid!