Go Back
+ servings
Zaatarkrydda

Receptet - Så gör du:

Zaatarkrydda

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Du kan använda din hemlagade zaaatar kryddblandning som en krydda på bröd, grönsaker, grillat kött eller i olika rätter för att ge dem en härlig smak!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 12 portioner

Utrustning

Ingredienser
 

  • 2 msk torkad timjan
  • 2 msk torkad oregano
  • 2 msk sumak om tillgängligt
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar

Instruktioner

  • Om du använder hela sesamfrön, rosta dem försiktigt i en torr stekpanna över låg värme tills de blir gyllenbruna. Låt dem svalna.
  • När sesamfröna är svala, krossa dem i en mortel eller använd en kryddkvarn för att mala dem grovt.
  • Blanda torkad timjan, torkad oregano, sumak (om du har det), malen sesamfrön, salt och svartpeppar i en skål.
  • Rör om väl tills alla ingredienser är jämnt fördelade.
  • Smaka på kryddblandningen och justera smaken efter behov. Du kan lägga till mer salt eller svartpeppar om du vill ha det mer kryddigt.
  • Förvara din zaatar kryddblandning i en lufttät behållare på en sval, mörk plats. Den håller sig färsk i flera månader.
Måltid Smårätter
Kök Mellanöstern, Svenskt
Nyckelord Zaatarkrydda