Go Back
+ servings
Hallongrottor med potatismjöl

Receptet - Så gör du:

Hallongrottor med potatismjöl

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Läckra hallongrottor med potatismjöl, perfekta för alla tillfällen och enkla att baka!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 25 stycken

Ingredienser
 

  • 125 g smör rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl potatismjöl
  • Hallonsylt

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 180 grader Celsius.
  • I en skål, blanda smör, strösocker och ägg. Tillsätt sedan vaniljsocker och potatismjöl, och blanda tills allt är väl ihopblandat till en deg.
  • Forma små bollar av degen och placera dem jämnt fördelade på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Cirka 25 kakor.
  • Använd ditt finger eller ett lämpligt runt redskap för att skapa fördjupningar i varje kaka. Fyll grottorna med sylt.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen vid 180 grader Celsius i 18-20 minuter, och låt dem sedan svalna på plåten.
  • Njut av dina hallongrottor med potatismjöl!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Hallongrottor med potatismjöl