Go Back
+ servings
Lotuscheesecake i glas

Receptet - Så gör du:

Lotuscheesecake i glas

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna cheesecake i glas med smak av lotuskex är den perfekta kombinationen av smaker och konsistenser - en ljuvlig dessert!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

Smulblandningen

  • 150 g Lotus-kex
  • 50 g smör

Cheesecake-fyllningen

  • 250 g färskost rumstempererad
  • 2,5 dl lotus-kräm (Biscoff spread)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 4 dl vispgrädde

Översta lagret

  • 2 msk lotus-kräm (Biscoff spread)
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 4 st hela eller smulade Lotus-kex

Instruktioner

  • Plocka fram stora glas till att hålla desserten.

Smulblandningen

  • Krossa Lotus-kexen i en påse med brödkavel, eller i mixer tills de har en fin pulverkonsistens.
  • Blanda de krossade kexen med det smälta smöret tills blandningen liknar saftig sand.
  • Använd hälften av blandningen (behåll den andra hälften till senare), och fördela i botten av 4 glas. Använd baksidan av en sked för att trycka till lätt och packa blandningen. Ställ åt sidan.

Gör cheesecake-fyllningen

  • Använd en elvisp för att vispa grädden och tillsätt vaniljextraktet. Vispa tills grädden bildar styva toppar. Ställ åt sidan.
  • I en annan skål, vispa ihop färskost och Lotus-krämen tills det är jämnt blandat.
  • Tillsätt den vispade grädden till färskostblandningen och vispa ihop tills det är helt blandat.
  • Fördela jämnt hälften av blandningen i dina förberedda glas, ovanpå smulblandningen.
  • Använd den andra hälften kexsmulblandningen (som vi sparade tidigare) och fördela jämnt över cheesecakefyllningen i varje glas. Toppa med den andra hälften av cheesecakeblandningen.

Översta lagret

  • Dekorera som du vill – exempelvis med ett tunt lager av bara vispad grädde, smulade lotuskex, lotuskräm, och/eller ett halvt lotuskex nedstucket i glaset.
  • Täck över och låt stå i kylen i minst 5 timmar tills cheesecaken stelnar.
  • Färdigt! Servera kyld och njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Lotus cheesecake i glas, Lotuscheesecake i glas