Denna cheesecake i glas med smak av lotuskex är den perfekta kombinationen av smaker och konsistenser - en ljuvlig dessert!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
Smulblandningen
150gLotus-kex
50gsmör
Cheesecake-fyllningen
250gfärskostrumstempererad
2,5dllotus-kräm (Biscoff spread)
1tskvaniljextrakt
4dlvispgrädde
Översta lagret
2msklotus-kräm (Biscoff spread)
2,5dlvispgrädde
4sthela eller smulade Lotus-kex
Instruktioner
Plocka fram stora glas till att hålla desserten.
Smulblandningen
Krossa Lotus-kexen i en påse med brödkavel, eller i mixer tills de har en fin pulverkonsistens.
Blanda de krossade kexen med det smälta smöret tills blandningen liknar saftig sand.
Använd hälften av blandningen (behåll den andra hälften till senare), och fördela i botten av 4 glas. Använd baksidan av en sked för att trycka till lätt och packa blandningen. Ställ åt sidan.
Gör cheesecake-fyllningen
Använd en elvisp för att vispa grädden och tillsätt vaniljextraktet. Vispa tills grädden bildar styva toppar. Ställ åt sidan.
I en annan skål, vispa ihop färskost och Lotus-krämen tills det är jämnt blandat.
Tillsätt den vispade grädden till färskostblandningen och vispa ihop tills det är helt blandat.
Fördela jämnt hälften av blandningen i dina förberedda glas, ovanpå smulblandningen.
Använd den andra hälften kexsmulblandningen (som vi sparade tidigare) och fördela jämnt över cheesecakefyllningen i varje glas. Toppa med den andra hälften av cheesecakeblandningen.
Översta lagret
Dekorera som du vill – exempelvis med ett tunt lager av bara vispad grädde, smulade lotuskex, lotuskräm, och/eller ett halvt lotuskex nedstucket i glaset.
Täck över och låt stå i kylen i minst 5 timmar tills cheesecaken stelnar.
Färdigt! Servera kyld och njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Lotus cheesecake i glas, Lotuscheesecake i glas