Go Back
+ servings
Rieska (tunnbröd med potatis)

Receptet - Så gör du:

Rieska (tunnbröd med potatis)

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En hyllning till den traditionella finska matkulturen. Med äkta potatismos i degen får de en underbar smak och textur som är svår att motstå. Perfekt att avnjuta som en del av din favoritmåltid eller som ett mellanmål när du vill ha något gott och mättande.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 10 bröd

Ingredienser
 

  • 3 dl kallt potatismos pulvermos går också bra
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör eller margarin

Instruktioner

  • Börja med att förbereda potatismoset och låt det svalna helt om du inte redan har det till hands. Om pulvermos, tillaga det enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Sätt ugnen på 250°C.
  • I en stor skål, blanda det kalla potatismoset med vetemjöl, ägg och salt. Rör ihop ingredienserna försiktigt tills de är väl blandade. Du behöver inte överarbeta degen; det är viktigt att den inte blir för seg.
  • Tillsätt smöret eller margarinet i degen och blanda väl tills det är jämnt fördelat.
  • Dela degen i portionsstora bitar och forma dem till runda bröd, cirka 10 stycken. Placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Använd en gaffel för att göra små hål på ytan av bröden. Detta hjälper dem att gräddas jämnt.
  • Grädda reiskabröden i mitten av ugnen vid 250°C i cirka 10 minuter, eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg på ytan.
  • Färdigt! Servera reiskabröden varma, gärna med smör eller din favoritsmak av pålägg. Förvara i kylen.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Finskt, Svenskt
Nyckelord Rieska (tunnbröd med potatis)