Go Back
+ servings
Världens godaste oxfilépasta

Receptet - Så gör du:

Världens godaste oxfilépasta

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Servera gärna din krämiga oxfilépasta med en fräsch sallad och riven parmesanost för en oemotståndlig smakupplevelse!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 400 g färsk oxfilé skuren i tunna strimlor
  • 300 g okokt pasta t.ex. tagliatelle eller linguine
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 200 g färska champinjoner skivade
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1,5 tsk japansk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja hackad, för garnering
  • Riven parmesanost för servering

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När den är al dente, häll av och ställ åt sidan.
  • Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och sautera tills den är mjuk och genomskinlig.
  • Tillsätt den pressade vitlöken och stek i ytterligare en minut tills den är doftande.
  • Lägg i oxfiléstrimlorna och stek dem tills de har fått färg på alla sidor. Ta sedan ut dem från stekpannan och ställ åt sidan.
  • I samma stekpanna, lägg i hela eller skivade champinjoner. Sautera tills de är mjuka och saftiga.
  • Tillsätt grädde, mjölk, soja, dijonsenap, torkad basilika, salt och svartpeppar. Rör om och låt såsen sjuda i några minuter tills den tjocknar något.
  • Lägg tillbaka de brynta oxfiléstrimlorna i såsen och låt dem värmas upp igen.
  • Blanda den kokta pastan med såsen och oxfilén i stekpannan. Rör om så att pastan täcks av såsen och ingredienserna blandas väl.
  • Färdigt! Vid servering, strö över hackad färsk persilja och riven parmesanost. Servera och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste oxfilépasta