Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Receptet - Så gör du:
Världens godaste oxfilépasta
5
/5 baserat på 1 betyg
(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)
Pinterest
E-post
Facebook
Skriv ut receptet
Servera gärna din krämiga oxfilépasta med en fräsch sallad och riven parmesanost för en oemotståndlig smakupplevelse!
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagning
15
minuter
minuter
Totalt
25
minuter
minuter
Portioner
4
personer
Ingredienser
▢
400
g
färsk oxfilé
skuren i tunna strimlor
▢
300
g
okokt pasta
t.ex. tagliatelle eller linguine
▢
2
msk
olivolja
▢
1
st
gul lök
finhackad
▢
2
st
vitlöksklyftor
pressade
▢
200
g
färska champinjoner
skivade
▢
4
dl
grädde
▢
1
dl
mjölk
▢
1,5
tsk
japansk soja
▢
1
tsk
dijonsenap
▢
1
tsk
torkad basilika
▢
Salt och svartpeppar efter smak
▢
Färsk persilja
hackad, för garnering
▢
Riven parmesanost
för servering
Instruktioner
▢
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När den är al dente, häll av och ställ åt sidan.
▢
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och sautera tills den är mjuk och genomskinlig.
▢
Tillsätt den pressade vitlöken och stek i ytterligare en minut tills den är doftande.
▢
Lägg i oxfiléstrimlorna och stek dem tills de har fått färg på alla sidor. Ta sedan ut dem från stekpannan och ställ åt sidan.
▢
I samma stekpanna, lägg i hela eller skivade champinjoner. Sautera tills de är mjuka och saftiga.
▢
Tillsätt grädde, mjölk, soja, dijonsenap, torkad basilika, salt och svartpeppar. Rör om och låt såsen sjuda i några minuter tills den tjocknar något.
▢
Lägg tillbaka de brynta oxfiléstrimlorna i såsen och låt dem värmas upp igen.
▢
Blanda den kokta pastan med såsen och oxfilén i stekpannan. Rör om så att pastan täcks av såsen och ingredienserna blandas väl.
▢
Färdigt! Vid servering, strö över hackad färsk persilja och riven parmesanost. Servera och njut!
Måltid
Huvudrätt
Kök
Svenskt
Nyckelord
Världens godaste oxfilépasta
Gillade du receptet?
Klicka här för att lämna en kommentar!