Go Back
+ personer

Receptet - Så gör du:

Världens godaste laxlasagne

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Utforska en oemotståndlig smakupplevelse med denna läckra laxlasagne, där saftig tärnad lax, krämig sås och den perfekta mängden riven mozzarella smälter samman i varje lager för att skapa en måltid som garanterat blir en ny favorit på middagsbordet. Servera laxlasagnen med en sallad och eventuellt ett gott bröd.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 10 st lasagneplattor färska eller förkokta enligt förpackningsanvisningarna
  • 500 g laxfilé skinnfri och benfri, tärnad
  • 3 dl riven mozzarellaost
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 st fisk- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 dl spenat hackad (färsk eller fryst och tinad)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 125 g naturell färskost
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Olivolja för stekning

Instruktioner

  • Tina laxen ifall den är fryst. Tärna den i små, aptitliga bitar.
  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek den hackade löken tills den är mjuk och genomskinlig.
  • Tillsätt den pressade vitlöken. Smaka av med salt och svartpeppar. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
  • I en separat kastrull smälter du smöret över medelvärme. Tillsätt vetemjölet och rör om för att skapa en smet. Låt det stekas i 1 minut för att ta bort mjölsmaken.
  • Gradvis tillsätter du mjölken och fisk- eller grönsaksbuljongtärningen medan du ständigt rör om. Låt såsen koka och tjockna. Ta bort från värmen och smaka av med salt och svartpeppar.
  • I en skål blandar du färskost, hackad spenat, den stekta löken och torkad timjan. Smaka av med salt och peppar.
  • Nu är det dags att montera lasagnen. Börja med ett tunt lager av den krämiga färskostsåsen i botten av en ugnsfast form. Lägg sedan ett lager lasagneplattor över såsen.
  • Fortsätt med ett lager av färskostblandningen, sedan ett lager av den tärnade laxen och till sist ett lager av den krämiga mjölkbaserade såsen. Upprepa dessa lager tills alla ingredienserna är använda. Toppa sist med ett lager av lasagneplattor och täck med den rivna mozzarellaosten.
  • Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills lasagnen är bubblig och osten är gyllene och smält.
  • Ta ut lasagnen från ugnen och låt den svalna något innan du serverar.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste laxlasagne
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!