Go Back
+ servings
Persikomarmelad

Receptet - Så gör du:

Persikomarmelad

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna magiska persikomarmelad förenas persikor med en touch av citrus och sötma – perfekt för att lyfta ditt frukostbord eller din ostbricka.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 650 g mogna persikor (4-5 st) vikten innan de är skalade, urkärnade och tärnade
  • 2 dl strösocker
  • Saft från 1 citron
  • 1 tsk vaniljextrakt valfritt

Instruktioner

  • I en kastrull kombinerar du de skalade, urkärnade och tärnade persikorna, strösockret och citronsaften.
  • Sätt blandningen på värmen och låt sjuda upp på medelvärme i cirka 20-30 minuter. Rör om regelbundet. Marmeladen kommer att tjockna och persikorna kommer att mjukna och brytas ner under denna tid.
  • När marmeladen har nått önskad konsistens, ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna något.
  • Om du vill ha en slätare marmelad, kan du använda en stavmixer eller stationär mixer för att mixa marmeladen till önskad konsistens.
  • Om du vill, tillsätt vaniljextrakt och rör om väl.
  • Färdigt! Häll marmeladen i rena, gärna steriliserade burkar. Förvara i kylskåpet när det svalnat helt. Frys in för längre hållbarhet. Generellt sett kan en ordentligt ren burk med denna goda persikomarmelad hålla sig i kylskåpet i cirka 2-3 veckor.
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Persikomarmelad