I denna magiska persikomarmelad förenas persikor med en touch av citrus och sötma – perfekt för att lyfta ditt frukostbord eller din ostbricka.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 1burk
Ingredienser
650gmogna persikor (4-5 st)vikten innan de är skalade, urkärnade och tärnade
2dlströsocker
Saft från 1 citron
1tskvaniljextraktvalfritt
Instruktioner
I en kastrull kombinerar du de skalade, urkärnade och tärnade persikorna, strösockret och citronsaften.
Sätt blandningen på värmen och låt sjuda upp på medelvärme i cirka 20-30 minuter. Rör om regelbundet. Marmeladen kommer att tjockna och persikorna kommer att mjukna och brytas ner under denna tid.
När marmeladen har nått önskad konsistens, ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna något.
Om du vill ha en slätare marmelad, kan du använda en stavmixer eller stationär mixer för att mixa marmeladen till önskad konsistens.
Om du vill, tillsätt vaniljextrakt och rör om väl.
Färdigt! Häll marmeladen i rena, gärna steriliserade burkar. Förvara i kylskåpet när det svalnat helt. Frys in för längre hållbarhet. Generellt sett kan en ordentligt ren burk med denna goda persikomarmelad hålla sig i kylskåpet i cirka 2-3 veckor.