Go Back
+ servings
Chipotlepasta

Receptet - Så gör du:

Chipotlepasta

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Utforska en värld av djup smak och spännande hetta med vår hemgjorda chipotlepasta, enkelt att göra och perfekt för att lyfta dina rätter till en ny nivå av kryddig njutning.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 10 st till 12 st chipotle-chilifrukter
  • 2 st vitlöksklyftor grovhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk strösocker
  • Salt efter smak
  • 2 msk olivolja för konsistens och konservering

Instruktioner

  • Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme. När den är varm, lägg de torkade chipotlepepprarna i stekpannan. Rosta dem i en torr panna i några minuter under omrörning med jämna mellanrum. Var försiktig så att de inte bränns; de bör bli aromatiska och kan svälla något.
  • När de svalnat lite, skär chilifrukterna i små bitar. Blötlägg de chipotle-bitarna i varmt vatten i cirka 20-30 minuter, tills de mjuknar något.
  • När chilifrukterna har blivit mjuka, låt vattnet rinna av, och ta bort stjälkarna och fröna om du vill ha mindre hetta. Behåll fröna om du vill ha extra hetta.
  • I en mixer eller matberedare, tillsätt chilifrukterna, grovhackad vitlök, tomatpuré, äppelcidervinäger, spiskummin, torkad oregano, socker och en nypa salt.
  • Mixa ingredienserna till önskad konsistens, exemplvis en slät pasta. Om den är för tjock, tillsätt lite olivolja för att få önskad konsistens.
  • Justera med mer salt eller andra kryddor om det behövs.
  • Förvara din hemgjorda chipotlepasta i en ren och lufttät burk. Tillsätt ett tunt skikt olivolja på toppen för att hjälpa till att öka hållbarheten på pastan i kylskåpet.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Chipotlepasta