Denna ljuvliga teriyakimarinad är en mångsidig och smakrik grund för att addera en asiatisk touch till dina rätter. Du kan använda den på kyckling, lax, tofu eller andra proteinrika livsmedel. Justera mängden marinad beroende på mängden livsmedel du vill marinera och kom ihåg att experimentera med smaker för att passa din personliga smakpreferens.
Förberedelser 2 minuterminuter
Tillagning 3 minuterminuter
Totalt 5 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
500gtill 1 kg livsmedel att marinera (ex. kött, fågel, fisk, tofu, eller annat vegetariskt protein)
0,5dljapansk soja
2mskrisvinäger
2mskhonung
1tsksesamolja
2stvitlöksklyftorfinhackade
1tskfärsk riven ingefära
1nypasvartpeppar
2mskhackad salladslök eller sesamfrönvalfritt
Instruktioner
I en skål, blanda ihop sojasås, risvinäger och honung tills honungen löses upp.
Tillsätt sesamolja, finhackad vitlök, riven ingefära och en nypa svartpeppar. Blanda väl så att smakerna förenas.
Smaka på marinaden och anpassa eventuellt söthet eller sälta efter din smak. Tänk på att när marinaden blandas med livsmedlet kommer smakerna att sprida sig och bli mildare.
Placera det som ska marineras i en skål eller en plastpåse och häll över marinaden.
Se till att marinaden täcker livsmedlet jämnt. Om du använder en påse kan du försöka pressa ut eventuell luft för att säkerställa att marinaden kommer i kontakt med hela ytan av livsmedlet.
Låt livsmedlet marinera i kylskåp i minst 30 minuter, och upp till 24 timmar beroende på hur stark smak du önskar - ju längre tid, desto mer smak.
Innan tillagning, låt livsmedlet rinna av lite från marinaden så att det inte blir för blött. Du kan använda överskottsmarinaden för att pensla på under grillning eller stekning om du vill ha en extra smakrik yta.
Efter tillagning, garnera med hackad salladslök eller sesamfrön om så önskas.
Färdigt! Njut av din teriyakimarinerade rätt!
Måltid Sås
Kök Asiatiskt, Svenskt
Nyckelord Teriyakimarinad
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!