Go Back
+ servings
Kebabspett i ugn

Receptet - Så gör du:

Kebabspett i ugn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en smakrik måltid med dessa saftiga kebabspett i ugn. Servera gärna tillsammans med varma, mjuka pita-bröd och krämig tzatziki för en autentisk och mättande måltidsupplevelse.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 550 g nötfärs eller blandfärs med nötkött och lammkött
  • 2 st vitlöksklyfta pressade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och svartpeppar efter smak

För spetten

  • Träspett i metall eller trä blötlagda om de är av trä för att förhindra att de förkolnar

Till servering

  • Pita-bröd eller tortillabröd
  • Tzatziki hummus eller andra såser efter smak
  • Sallad och grönsaker

Instruktioner

  • I en stor skål, blanda ihop blandfärs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, salt och svartpeppar. Blanda väl så att kryddorna fördelas jämnt i färsen.
  • Låt färsen vila i kylskåp i cirka 30 minuter för att smakerna ska utvecklas. Om du planerar använda grillspett i trä, blötlägg samtidigt 8-10 grillspett i trä som får stå i vatten under tiden.
  • Sätt ugnen till 200°C.
  • Forma kebabfärsen till små längder som du trär på spett - för 4 personer kan det bli cirka 8 spett. Upprepa processen tills all färs är använd.
  • Placera spetten på en ugnssäker form eller plåt.
  • Grilla spetten i den förvärmda ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun färg. Du kan vända spetten en gång under tiden för att säkerställa jämn tillagning.
  • Njut av din måltid! Servera kebabspetten med varma pita-bröd, tzatziki, hummus eller andra såser du föredrar, samt sallad och grönsaker. Du kan även servera kebabspetten med ris, couscous eller en salladssallad för att göra måltiden ännu mer komplett.
Måltid Huvudrätt
Kök Mellanöstern, Svenskt
Nyckelord Kebabspett i ugn