Upplev en smakrik måltid med dessa saftiga kebabspett i ugn. Servera gärna tillsammans med varma, mjuka pita-bröd och krämig tzatziki för en autentisk och mättande måltidsupplevelse.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 25 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
550gnötfärseller blandfärs med nötkött och lammkött
2stvitlöksklyftapressade
1tskspiskummin
1tskpaprikapulver
1tsktorkad oregano
Salt och svartpeppar efter smak
För spetten
Träspett i metall eller träblötlagda om de är av trä för att förhindra att de förkolnar
Till servering
Pita-bröd eller tortillabröd
Tzatzikihummus eller andra såser efter smak
Sallad och grönsaker
Instruktioner
I en stor skål, blanda ihop blandfärs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, salt och svartpeppar. Blanda väl så att kryddorna fördelas jämnt i färsen.
Låt färsen vila i kylskåp i cirka 30 minuter för att smakerna ska utvecklas. Om du planerar använda grillspett i trä, blötlägg samtidigt 8-10 grillspett i trä som får stå i vatten under tiden.
Sätt ugnen till 200°C.
Forma kebabfärsen till små längder som du trär på spett - för 4 personer kan det bli cirka 8 spett. Upprepa processen tills all färs är använd.
Placera spetten på en ugnssäker form eller plåt.
Grilla spetten i den förvärmda ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun färg. Du kan vända spetten en gång under tiden för att säkerställa jämn tillagning.
Njut av din måltid! Servera kebabspetten med varma pita-bröd, tzatziki, hummus eller andra såser du föredrar, samt sallad och grönsaker. Du kan även servera kebabspetten med ris, couscous eller en salladssallad för att göra måltiden ännu mer komplett.