Härligt stekt spetskål, vars krispighet och förtjusande smak skapar det perfekta följeslaget till ditt favoritprotein och en god sås, såsom halloumi, kött, kyckling, eller fisk!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
1stspetskålshuvud600-800 gram
2msksmör eller olja för stekning
Salt och peppar efter smak
Lite citronsaft eller limesaft till servering
Instruktioner
Skär kålhuvudet på längden i fyra delar, och var extra noga med att se till så att du skär igenom den lite hårdare stjälken så att bladen håller ihop i varje bit.
Välj en stekpanna som är tillräckligt stor för att rymma kålbitarna utan att det är för trångt. Värm stekpannan på medelhög värme och lägg till en klick smör eller olja. Låt fettet smälta och täcka botten av pannan.
Lägg försiktigt fyra kålbitarna i den förvärmda stekpannan med en av de två skurna sidorna nedåt. Stek i några minuter tills den nedre sidan är gyllenbrun och krispig. Detta tar vanligtvis cirka 4-5 minuter.
Vänd och stek andra platta skurna sidan. Använd en stekspade för att försiktigt vända kåldelarna. Stek den andra sidan i ytterligare 4-5 minuter eller tills den också är gyllenbrun och kålen har blivit mjukare.
När kåldelarna är stekta och har fått en fin färg, krydda dem med salt och peppar efter smak. Du kan också experimentera med andra kryddor eller smaksättningar om du vill ge dem extra smak.
Servera de stekta spetskåldelarna som en sidorätt till dina favoritmåltider. De är särskilt goda med grillat kött, kyckling eller fisk. Du kan också tillsätta några färska örter eller en skvätt citronsaft för att lyfta smakerna ytterligare.
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Stekt spetskål
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!