Go Back
+ servings
Peshwari naan (fyllda naanbröd)

Receptet - Så gör du:

Peshwari naan (fyllda naanbröd)

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Så här gör jag peshwari naan, mjuka naanbröd fyllda med en nöt-, kokos- och russinblandning som tar dig med på en härlig kulinarisk resa.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 2 timmar
Totalt 2 timmar 10 minuter
Portioner 10 bröd

Ingredienser
 

Degen

  • 500 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl ljummet vatten

För fyllningen

  • 50 g hackade nötter (t.ex. cashewnötter, pistaschnötter)
  • 50 g kokosflingor
  • 50 g russin
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 nypa salt

Topping

  • smör att pensla med
  • sesamfrön
  • färsk hackad koriander valfritt

Instruktioner

  • Börja med degen. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en stor skål.
  • Tillsätt yoghurt och olivolja till mjölblandningen. Blanda väl tills det blir smuligt.
  • Tillsätt gradvis det ljumma vattnet och knåda degen tills den blir mjuk och smidig. Täck degen med en fuktig handduk och låt den vila i cirka 2 timmar.
  • Fyllningen: Förbered fyllningen genom att helt enkelt blanda alla dess ingredienser. Blanda väl så att alla ingredienser fördelas jämnt.
  • Dela degen i mindre bollar, ungefär storleken av en golfboll. Rulla varje boll till en rundad disk på en mjölad yta.
  • Lägg en generös sked av fyllningen i mitten av varje degskiva. Vik över kanterna och nyp ihop för att försegla fyllningen inuti. Rulla dem försiktigt igen till runda kakor.
  • Värm en teflonpanna eller en stekpanna på medelvärme.
  • Kavla ut varje degkaka försiktigt till en oval form, ungefär 0,5 cm tjock.
  • Placera försiktigt naan-bröden på den varma pannan. Grädda dem i cirka 2-3 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna och har uppblåsta bubblor.
  • När naan-bröden är färdiga, pensla varje naan-bröd med smält smör och strö över sesamfrön och gärna lite hackad koriander för lite extra smak.
  • Servera dessa goda peshwari naan-bröd varma, gärna med dina favoriträtter från det pakistanska eller indiska köket!
Måltid Tilltugg
Kök Indiskt, Svenskt
Nyckelord Peshwari naan (fyllda naanbröd)