Go Back
+ servings
Mushy peas (mosiga ärtor)

Receptet - Så gör du:

Mushy peas (mosiga ärtor)

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Mushy peas, eller mosiga ärtor, är ett perfekt tillbehör till grillat, fisk, eller kött, som lyfter dina måltider till en ny nivå av smak och njutning!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 400 g gröna ärtor frysta eller konserverade
  • 2 msk smör
  • 1 st liten gul lök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ dl grädde valfritt

Instruktioner

  • Om du använder frysta ärtor: Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärtorna. Koka dem i 2-3 minuter tills de är mjuka. Häll av och skölj dem i kallt vatten. Om du använder färska eller konserverade ärtor kan du hoppa över detta steg.
  • Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt den finhackade löken och stek den tills den blir mjuk och genomskinlig, cirka 3-4 minuter.
  • Tillsätt den pressade vitlöken och låt den fräsa med löken i ytterligare 1 minut.
  • Tillsätt de kokta eller konserverade ärtorna till kastrullen. Blanda väl med lök och vitlök.
  • Tillsätt socker, salt och svartpeppar. Rör om och låt ärtorna koka i några minuter, så smakerna blandas ordentligt.
  • Om du vill ha en krämigare konsistens, tillsätt grädden och rör om.
  • Använd en potatisstöt eller en slev för att grovt mosa ärtorna direkt i kastrullen. Du vill ha en del mosighet och textur kvar.
  • Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
  • Färdigt! Servera mosiga ärtor som ett läckert tillbehör till exempelvis stekar, grillat eller fiskrätter - en klassiker är fish and chips. Njut av den krämiga och smakrika smaken av mosiga ärtor!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Engelskt, Svenskt
Nyckelord Mushy peas (mosiga ärtor)