Go Back
+ servings
Harissakrydda

Receptet - Så gör du:

Harissakrydda

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Harissakryddan är en mångsidig kryddblandning som ger en härlig smak och hetta till olika rätter. Den kan användas för att krydda kött, fisk, grönsaker, grytor, marinader och såser. Du kan även blanda den med olivolja för att göra en smakrik harissapasta som kan användas som en kryddig rub för grillat kött eller som en smaksättning för couscous och andra sidorätter.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 6 portioner

Utrustning

Ingredienser
 

  • 1 msk malen chilipeppar justera mängden efter önskad hetta
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • I en skål, kombinera alla ingredienser - malen chilipeppar, koriander, spiskummin, vitlökspulver, paprikapulver och salt.
  • Blanda kryddorna ordentligt tills de är väl förenade. Se till att inga klumpar av kryddor kvarstår.
  • Förvara den hemgjorda harissakryddad ruben i en lufttät behållare eller glasburk för att bevara dess arom och smak.
Måltid Smårätter
Kök Nordafrikanskt, Svenskt
Nyckelord Harissa kryddmix, Harissakrydda