Go Back
+ servings
Grötmuffins

Receptet - Så gör du:

Grötmuffins

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av hälsosamma grötmuffins till frukost eller som en välsmakande mellanmålsbit när som helst på dagen!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser
 

  • 2 ½ dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel valfritt för extra smak
  • 1 nypa salt
  • 2 st mogna bananer mosade
  • 2 st ägg
  • 1 ½ dl mjölk eller växtbaserad mjölk för en vegansk variant
  • 1 dl yoghurt eller kvarg kan använda naturell eller med valfri smak
  • ½ dl flytande honung eller lönnsirap
  • 1 tsk vaniljextrakt valfritt för extra smak
  • Helt valfritt: 1 dl bär, hackade nötter eller torkad frukt

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 180°C och placera muffinsformar i en muffinsplåt.
  • I en stor skål blandar du havregryn, vetemjöl, bakpulver, kanel och salt.
  • I en annan skål mosar du de mogna bananerna väl. Tillsätt ägg, mjölk, yoghurt eller kvarg, honung eller lönnsirap samt vaniljextrakt om du använder det. Blanda väl.
  • Häll den våta blandningen i den torra och rör om tills allt är väl blandat. Tillsätt eventuella valfria tillsatser, såsom bär, hackade nötter eller torkad frukt, och rör om igen.
  • Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem till cirka 3/4 av kapaciteten för att ge utrymme för muffinsen att växa.
  • Grädda muffinsen i den förvärmde ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills de är gyllenbruna och en tandpetare som sticks in i mitten av en muffins kommer ut torr.
  • Ta ut muffinsen ur ugnen och låt dem svalna något innan du serverar dem.
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Grötmuffins