Go Back
+ servings
Chantilly (sötad gräddvisp)

Receptet - Så gör du:

Chantilly (sötad gräddvisp)

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta ljuvliga recept på Chantilly ger cirka 3 dl färdigvispad gräddvisp enligt mängderna angivna i receptet. Beroende på storlek och typ av bakverk du vill använda det till, kan detta vara tillräckligt för att täcka och dekorera en mindre tårta, ett gäng cupcakes eller en portion av någon annan sötsak. Går jättebra att öka eller minska mängderna i receptet för mer eller mindre chantilly!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 3 deciliter

Ingredienser
 

  • 2 dl vispgrädde minst 36% fetthalt
  • 2 msk florsocker eller mer efter smak
  • 1 tsk vaniljextrakt kan hoppas över eller ersättas med vaniljsocker

Instruktioner

  • Placera vispgrädden i en stor och kyld skål. Det är viktigt att skålen är kall, så att grädden vispar upp sig bättre.
  • Med hjälp av en elvisp eller en handvisp, börja vispa grädden på medelhastighet. Fortsätt att vispa tills grädden tjocknar något.
  • Tillsätt florsockret i omgångar medan du fortsätter att vispa. Smaka av under tiden för att se om du vill ha mer sötma. Om du gillar det sötare kan du tillsätta mer florsocker enligt din smak.
  • När grädden har tjocknat till en krämig och fluffig konsistens, tillsätt vaniljextraktet och fortsätt vispa några sekunder till. Vaniljextraktet ger en härlig vaniljdoft och smak till Chantilly.
  • Stanna vispningen när du når önskad konsistens - mjuka toppar är perfekta för att dekorera desserter medan stadiga toppar passar bra för fyllningar och tårtor.
  • Din ljuvliga Chantilly (gräddvisp) är nu redo att användas som en fantastisk topping på dina söta kreationer. Förvara eventuell överbliven Chantilly i kylen i en täckt skål.
Måltid Efterrätt
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Chantilly, Chantilly cream, Crème chantilly