Okonomiyakisås är den perfekta komplementen till Okonomiyaki, den japanska kålpannkakan. Den är också en läcker dippsås för andra rätter som grillat kött, kyckling, eller grönsaker.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
1dlketchup
2mskjapansk sojasås
2mskworcestershiresås
2mskoystersås
2mskhonung
1mskrisvinäger
1tskdijonsenap
1tsksesamolja
Instruktioner
I en skål, blanda ketchup, japansk sojasås, worcestershiresås, oystersås, honung, risvinäger, dijonsenap och sesamolja.
Valfritt: om du vill ha en extra smakrik sås, tillsätt en pressad vitlöksklyftan och blanda väl.
Smaka av såsen och justera smaken efter eget tycke. Tillsätt mer honung för sötma, mer sojasås för sälta, eller mer risvinäger för syra.
När såsen är väl blandad och smakerna är balanserade, är den färdig att serveras. Smaklig måltid!