Go Back
+ servings
Okonomiyakisås

Receptet - Så gör du:

Okonomiyakisås

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Okonomiyakisås är den perfekta komplementen till Okonomiyaki, den japanska kålpannkakan. Den är också en läcker dippsås för andra rätter som grillat kött, kyckling, eller grönsaker.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 dl ketchup
  • 2 msk japansk sojasås
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk oystersås
  • 2 msk honung
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sesamolja

Instruktioner

  • I en skål, blanda ketchup, japansk sojasås, worcestershiresås, oystersås, honung, risvinäger, dijonsenap och sesamolja.
  • Valfritt: om du vill ha en extra smakrik sås, tillsätt en pressad vitlöksklyftan och blanda väl.
  • Smaka av såsen och justera smaken efter eget tycke. Tillsätt mer honung för sötma, mer sojasås för sälta, eller mer risvinäger för syra.
  • När såsen är väl blandad och smakerna är balanserade, är den färdig att serveras. Smaklig måltid!
Måltid Sås
Kök Japanskt, Svenskt
Nyckelord Okonomiyakisås