Detta recept ger dig en underbar smakupplevelse med möra och saftiga kotletter i en krämig och smakrik pepparsås. Detta blir garanterat en favorit på middagsbordet!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 25 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
4stkotletterfläskkotletter eller nöt-/kalvkotletter
1msksmör
1mskolivolja
1stgul lökfinhackad
2stvitlöksklyftorfinhackade
2dlköttbuljong
2dlgräddeeller matlagningsgrädde
1mskgrovkrossad svartpeppar
1tskdijonsenap
1mskmaizenamajsstärkelse eller vetemjöl (för redning)
Salt efter smak
Färsk persilja eller timjantill garnering, valfritt
Instruktioner
Ta ut kotletterna från kylskåpet och låt dem bli rumstempererade innan tillagning. Salta dem lätt på båda sidor.
I en stor stekpanna, smält smöret tillsammans med olivoljan över medelhög värme.
Bryn kotletterna i stekpannan i cirka 3-4 minuter på varje sida, eller tills de får en vacker gyllene färg. Se till att inte översteka dem för att hålla dem möra och saftiga.
Ta ut kotletterna från stekpannan och håll dem varma genom att täcka över dem i exempelvis en kastrull.
I samma stekpanna, tillsätt den finhackade löken och vitlöken. Fräs dem tills de blir mjuka och genomskinliga.
Tillsätt köttbuljong, grädde, grovkrossad svartpeppar och dijonsenap i stekpannan. Rör om och låt såsen sjuda på medelvärme i några minuter för att låta smakerna blandas.
I en separat liten skål, blanda maizena (eller vetemjöl) med lite vatten för att göra en redning. Tillsätt redningen i såsen för att tjockna den till önskad konsistens. Rör om väl.
Lägg tillbaka kotletterna i såsen och låt dem puttra i pepparsåsen i ytterligare några minuter tills de är genomvarma och såsen har tjocknat.
Smaka av med lite extra salt om det behövs.
Garnera med färsk persilja eller timjan om så önskas.
Färdigt! Servera de möra kotletterna i den goda pepparsåsen tillsammans med kokt potatis, ris eller en sallad på sidan för en fulländad måltid.