Go Back
+ servings
Möra kotletter i god sås

Receptet - Så gör du:

Möra kotletter i god sås

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept ger dig en underbar smakupplevelse med möra och saftiga kotletter i en krämig och smakrik pepparsås. Detta blir garanterat en favorit på middagsbordet!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st kotletter fläskkotletter eller nöt-/kalvkotletter
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde eller matlagningsgrädde
  • 1 msk grovkrossad svartpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk maizena majsstärkelse eller vetemjöl (för redning)
  • Salt efter smak
  • Färsk persilja eller timjan till garnering, valfritt

Instruktioner

  • Ta ut kotletterna från kylskåpet och låt dem bli rumstempererade innan tillagning. Salta dem lätt på båda sidor.
  • I en stor stekpanna, smält smöret tillsammans med olivoljan över medelhög värme.
  • Bryn kotletterna i stekpannan i cirka 3-4 minuter på varje sida, eller tills de får en vacker gyllene färg. Se till att inte översteka dem för att hålla dem möra och saftiga.
  • Ta ut kotletterna från stekpannan och håll dem varma genom att täcka över dem i exempelvis en kastrull.
  • I samma stekpanna, tillsätt den finhackade löken och vitlöken. Fräs dem tills de blir mjuka och genomskinliga.
  • Tillsätt köttbuljong, grädde, grovkrossad svartpeppar och dijonsenap i stekpannan. Rör om och låt såsen sjuda på medelvärme i några minuter för att låta smakerna blandas.
  • I en separat liten skål, blanda maizena (eller vetemjöl) med lite vatten för att göra en redning. Tillsätt redningen i såsen för att tjockna den till önskad konsistens. Rör om väl.
  • Lägg tillbaka kotletterna i såsen och låt dem puttra i pepparsåsen i ytterligare några minuter tills de är genomvarma och såsen har tjocknat.
  • Smaka av med lite extra salt om det behövs.
  • Garnera med färsk persilja eller timjan om så önskas.
  • Färdigt! Servera de möra kotletterna i den goda pepparsåsen tillsammans med kokt potatis, ris eller en sallad på sidan för en fulländad måltid.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Möra kotletter i god sås