Här är ett recept på en liten burk klarbärssylt. Vi använder inte syltsocker utan vanligt strösocker går bra.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 1burk
Ingredienser
5dlurkärnade och rengjorda klarbär
2,5dlströsocker
1tskvaniljextrakt
Instruktioner
Ställ in en tallrik i frysen (till att senare kontrollera om sylten är färdig).
Tillsätt urkärnade, rengjorda klarbär, strösocker och vaniljextrakt i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. När det böjar puttra, låt puttra tills det tjocknar, cirka 10 minuter.
När sylten verkar fyllig och färdig, ta ut tallriken ur frysen. Häll en sked av sylten på tallriken och låt stå i 30 sekunder. Luta på tallriken. Om sylten glider nedför tallriken för snabbt, fortsätt att låta puttra 1-2 minuter åt gången. Om sylten rinner långsamt på tallriken när den lutas är sylten färdig.