Go Back
+ servings
Klarbärssylt

Receptet - Så gör du:

Klarbärssylt

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett recept på en liten burk klarbärssylt. Vi använder inte syltsocker utan vanligt strösocker går bra.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 5 dl urkärnade och rengjorda klarbär
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Ställ in en tallrik i frysen (till att senare kontrollera om sylten är färdig).
  • Tillsätt urkärnade, rengjorda klarbär, strösocker och vaniljextrakt i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. När det böjar puttra, låt puttra tills det tjocknar, cirka 10 minuter.
  • När sylten verkar fyllig och färdig, ta ut tallriken ur frysen. Häll en sked av sylten på tallriken och låt stå i 30 sekunder. Luta på tallriken. Om sylten glider nedför tallriken för snabbt, fortsätt att låta puttra 1-2 minuter åt gången. Om sylten rinner långsamt på tallriken när den lutas är sylten färdig.
  • Överför till en ren, gärna steriliserad burk. Här är min guide till hur du steriliserar burkar!
  • Färdigt! Kyl till rumstemperatur och använd inom 2 veckor. När burken har öppnats, förvara i kylen!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Klarbärssylt