Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Receptet - Så gör du:
Supersnabb äppelpaj
5
/5 baserat på
2
betyg
(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)
Pinterest
E-post
Facebook
Skriv ut receptet
Upplev en smakrik och ljuvligt enkel njutning med vår supersnabba äppelpaj i glas!
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagning
10
minuter
minuter
Totalt
15
minuter
minuter
Portioner
4
personer
Ingredienser
▢
3
st
röda äpplen
▢
4
msk
smör
▢
3
msk
strösocker
▢
1
tsk
kanel
▢
2
dl
vispgrädde
▢
3
dl
smulade digestivekex
▢
vaniljvisp eller vaniljglass till servering
Instruktioner
▢
Skala äpplena och skär dem i mindre bitar.
▢
Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Lägg i äppelbitarna och rör om.
▢
Strö över strösocker och kanel på äpplena. Låt dem småputtra tills de blir mjuka och sockret har smält.
▢
Ta av äppelkompotten från värmen och låt den svalna något.
▢
Vispa grädden tills den blir fluffig och styv.
▢
Förbered glas eller små skålar för att bygga din äppelpaj i lager.
▢
Börja med att lägga ett lager av kaksmulor i botten av varje glas.
▢
Tillsätt sedan ett lager av äppelkompott över kaksmulorna.
▢
Lägg på en sked vaniljvisp eller vaniljglass som nästa lager.
▢
Upprepa steg 7-9 och skapa ytterligare ett lager av kaksmulor, äppelkompott och vaniljvisp eller vaniljglass i varje glas.
▢
Avsluta med ett litet toppskikt av vispad grädde på varje äppelpaj.
▢
Servera genast och njut av den supersnabba äppelpajen i glas!
▢
Om du önskar kan du också servera med extra vaniljvisp på toppen för att göra det extra gott.
Måltid
Efterrätt
Kök
Svenskt
Nyckelord
Supersnabb äppelpaj
Gillade du receptet?
Klicka här för att lämna en kommentar!