Go Back
+ servings
Supersnabb äppelpaj

Receptet - Så gör du:

Supersnabb äppelpaj

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en smakrik och ljuvligt enkel njutning med vår supersnabba äppelpaj i glas!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 3 st röda äpplen
  • 4 msk smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl smulade digestivekex
  • vaniljvisp eller vaniljglass till servering

Instruktioner

  • Skala äpplena och skär dem i mindre bitar.
  • Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Lägg i äppelbitarna och rör om.
  • Strö över strösocker och kanel på äpplena. Låt dem småputtra tills de blir mjuka och sockret har smält.
  • Ta av äppelkompotten från värmen och låt den svalna något.
  • Vispa grädden tills den blir fluffig och styv.
  • Förbered glas eller små skålar för att bygga din äppelpaj i lager.
  • Börja med att lägga ett lager av kaksmulor i botten av varje glas.
  • Tillsätt sedan ett lager av äppelkompott över kaksmulorna.
  • Lägg på en sked vaniljvisp eller vaniljglass som nästa lager.
  • Upprepa steg 7-9 och skapa ytterligare ett lager av kaksmulor, äppelkompott och vaniljvisp eller vaniljglass i varje glas.
  • Avsluta med ett litet toppskikt av vispad grädde på varje äppelpaj.
  • Servera genast och njut av den supersnabba äppelpajen i glas!
  • Om du önskar kan du också servera med extra vaniljvisp på toppen för att göra det extra gott.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Supersnabb äppelpaj