Go Back
+ servings
Sås till kålpudding

Receptet - Så gör du:

Sås till kålpudding

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Enkel och otroligt god, krämig sås till kålpudding. Perfekt balanserad med len grädde, köttfond, och en hint av kinesisk soja.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 msk köttfond
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
  • Tillsätt vetemjölet och rör om väl för att skapa en slät smet, även kallad "roux".
  • Häll i köttfonden gradvis i kastrullen under konstant omrörning med en visp. Se till att det inte bildas klumpar.
  • Tillsätt grädden och kinesisk soja i kastrullen och fortsätt att röra om tills såsen börjar tjockna och blir slät. Låt såsen sjuda i cirka 5-7 minuter eller tills den har fått önskad konsistens.
  • Smaka av såsen med salt och peppar för att balansera smakerna. Justera mängden kryddning efter eget tycke och smak.
  • När såsen har nått önskad konsistens och smak, ta bort kastrullen från värmen.
  • Servera såsen varm tillsammans med kålpuddingen.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Sås till kålpudding