Saftiga skivor av fläskytterfilé tillagade tillsammans med en krämig timjansås i samma ugnsform, perfekt för en smakrik och enkel middag!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 25 minuterminuter
Totalt 35 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
600gfläskytterfiléskivad
2stvitlöksklyftorfinhackade
1stgul lökfinhackad
2mskfärsk timjanhackad
2mskolivolja
Salt och peppar efter smak
Timjansås
1,5dlcreme fraiche
2dlgrädde
1dlmjölk
2mskkalvfond
2msksoja
1mskdijonsenap
1msktorkad timjaneller färsk, hackad
Salt och peppar efter smak
Instruktioner
Förvärm ugnen till 200°C.
Ta en ugnssäker form och lägg fläskytterfiléskivorna jämnt fördelade i formen.
Krydda fläskytterfiléskivorna med salt, peppar, vitlök och timjan. Toppa med finhackad gul lök. Se till att det hela täcker köttet jämnt.
För att göra timjansåsen, blanda creme fraiche, grädde, mjölk, kalvfond, soja, dijonsenap, färsk timjan, salt och peppar i en skål. Rör om väl så att såsen blir jämn.
Häll timjansåsen över fläskytterfiléskivorna i ugnsformen och se till att täcka dem helt.
Ställ in formen i ugnen och baka i cirka 25-30 minuter eller tills köttet är genomstekt och såsen har fått en fin gyllene färg.
Ta ut formen från ugnen och låt den vila i några minuter innan servering.
Servera fläskytterfilé i skivor med den härliga timjansåsen direkt från ugnsformen. Komplettera gärna med exempelvis rostade potatisar och en fräsch sallad.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskytterfilé i skivor i ugn
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!