Go Back
+ personer

Receptet - Så gör du:

Fläskytterfilé i skivor i ugn

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Saftiga skivor av fläskytterfilé tillagade tillsammans med en krämig timjansås i samma ugnsform, perfekt för en smakrik och enkel middag!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 g fläskytterfilé skivad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 msk färsk timjan hackad
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Timjansås

  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk torkad timjan eller färsk, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Ta en ugnssäker form och lägg fläskytterfiléskivorna jämnt fördelade i formen.
  • Krydda fläskytterfiléskivorna med salt, peppar, vitlök och timjan. Toppa med finhackad gul lök. Se till att det hela täcker köttet jämnt.
  • För att göra timjansåsen, blanda creme fraiche, grädde, mjölk, kalvfond, soja, dijonsenap, färsk timjan, salt och peppar i en skål. Rör om väl så att såsen blir jämn.
  • Häll timjansåsen över fläskytterfiléskivorna i ugnsformen och se till att täcka dem helt.
  • Ställ in formen i ugnen och baka i cirka 25-30 minuter eller tills köttet är genomstekt och såsen har fått en fin gyllene färg.
  • Ta ut formen från ugnen och låt den vila i några minuter innan servering.
  • Servera fläskytterfilé i skivor med den härliga timjansåsen direkt från ugnsformen. Komplettera gärna med exempelvis rostade potatisar och en fräsch sallad.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskytterfilé i skivor i ugn
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!