Go Back
+ servings
Grillad pluma iberico

Receptet - Så gör du:

Grillad pluma iberico

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en gastronomisk symfoni av saftigt grillad Pluma Ibérico. Köttet passar väldigt bra tillsammans med exempelvis potatisgratäng, rostade grönsaker eller en sallad för skapa en komplett rätt på ett väldigt fint sätt.
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st Pluma Ibérico skivor ca 150 gram per skiva
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • I en skål, blanda ihop den finhackade vitlöken, olivolja, paprikapulver, salt och svartpeppar för att göra marinaden.
  • Förbered grillen genom att tända kol i grillen, eller förvärma gasgrillen till medelhög värme.
  • Pensla marinaden på båda sidor av Pluma Ibérico-skivorna och låt dem marinera i ca 15-20 minuter, så att smakerna tränger in i köttet.
  • När grillen är redo, placera Pluma Ibérico-skivorna direkt över glöden eller på den förvärmda grillen. Grilla dem i ca 3-4 minuter per sida för medium-rare eller längre om du föredrar mer genomstekt kött.
  • Under grillningen kan du pensla överflödig marinad på köttet för att hålla det saftigt och ge extra smak.
  • När köttet är färdigt, ta bort det från grillen och låt det vila i några minuter för att låta köttsafterna fördelas jämnt innan du skär upp det.
  • Skär Pluma Ibérico-skivorna i tunna skivor på tvären mot köttfibrerna och servera genast.
Måltid Huvudrätt
Kök Spanskt, Svenskt
Nyckelord Grillad pluma iberico