Upplev en gastronomisk symfoni av saftigt grillad Pluma Ibérico. Köttet passar väldigt bra tillsammans med exempelvis potatisgratäng, rostade grönsaker eller en sallad för skapa en komplett rätt på ett väldigt fint sätt.
Förberedelser 20 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
4stPluma Ibérico skivorca 150 gram per skiva
2stvitlöksklyftorfinhackade
2mskolivolja
1tskpaprikapulver
Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
I en skål, blanda ihop den finhackade vitlöken, olivolja, paprikapulver, salt och svartpeppar för att göra marinaden.
Förbered grillen genom att tända kol i grillen, eller förvärma gasgrillen till medelhög värme.
Pensla marinaden på båda sidor av Pluma Ibérico-skivorna och låt dem marinera i ca 15-20 minuter, så att smakerna tränger in i köttet.
När grillen är redo, placera Pluma Ibérico-skivorna direkt över glöden eller på den förvärmda grillen. Grilla dem i ca 3-4 minuter per sida för medium-rare eller längre om du föredrar mer genomstekt kött.
Under grillningen kan du pensla överflödig marinad på köttet för att hålla det saftigt och ge extra smak.
När köttet är färdigt, ta bort det från grillen och låt det vila i några minuter för att låta köttsafterna fördelas jämnt innan du skär upp det.
Skär Pluma Ibérico-skivorna i tunna skivor på tvären mot köttfibrerna och servera genast.