Upplev en perfekt kombination av krämig ricottaost och spenat i denna ljuvligt fylliga raviolifyllning.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 50raviolis
Ingredienser
600gpastadeg
250gfärsk spenat
250gricottaost
1/2stgul lökfinhackad
2stvitlöksklyftorfinhackade
1mskolivolja
1stägg
1dlriven parmesanost
Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
Förbered spenaten genom att skölja den noggrant och ta bort eventuella hårda stjälkar. Koka spenaten i lättsaltat vatten i cirka 2-3 minuter eller tills den är mjuk. Häll av vattnet och hacka den grovt.
Värm olivoljan i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt den finhackade löken och vitlöken och sautera dem tills de är mjuka och genomskinliga.
Lägg i den kokta och hackade spenaten i stekpannan och rör om ordentligt med löken och vitlöken. Stek i cirka 2-3 minuter tills all vätska har kokat bort.
Ta bort stekpannan från värmen och låt spenatblandningen svalna något.
I en stor skål kombinerar du spenatblandningen med ricottaost, ägg och riven parmesanost. Blanda väl tills alla ingredienser är väl kombinerade. Smaka av med salt och svartpeppar efter behov.