Go Back
+ servings
Raviolifyllning med ricotta och spenat

Receptet - Så gör du:

Raviolifyllning med ricotta och spenat

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en perfekt kombination av krämig ricottaost och spenat i denna ljuvligt fylliga raviolifyllning.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 50 raviolis

Ingredienser
 

  • 600 g pastadeg
  • 250 g färsk spenat
  • 250 g ricottaost
  • 1/2 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 st ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Förbered spenaten genom att skölja den noggrant och ta bort eventuella hårda stjälkar. Koka spenaten i lättsaltat vatten i cirka 2-3 minuter eller tills den är mjuk. Häll av vattnet och hacka den grovt.
  • Värm olivoljan i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt den finhackade löken och vitlöken och sautera dem tills de är mjuka och genomskinliga.
  • Lägg i den kokta och hackade spenaten i stekpannan och rör om ordentligt med löken och vitlöken. Stek i cirka 2-3 minuter tills all vätska har kokat bort.
  • Ta bort stekpannan från värmen och låt spenatblandningen svalna något.
  • I en stor skål kombinerar du spenatblandningen med ricottaost, ägg och riven parmesanost. Blanda väl tills alla ingredienser är väl kombinerade. Smaka av med salt och svartpeppar efter behov.
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Raviolifyllning med ricotta och spenat