Go Back
+ servings
Turkisk pepparshot

Receptet - Så gör du:

Turkisk pepparshot

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En kryddig och läcker blandning av vodka och mixade Turkisk Peppar-godisar som kommer att ge din drink eller festliga tillställning en extra kick!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 flaska

Ingredienser
 

  • 3 påsar turkisk peppar-godisar (450 g)
  • 700 ml vodka

Instruktioner

  • Turkisk Peppar-godisarna och lägg dem i en plastpåse. Se till att påsen är tålig och inte går sönder. Försegla påsen väl och placera den på en stabil yta.
  • Använd en kavel eller en kökshammare för att krossa Turkisk Peppar-godisarna tills de är sönderdelade i mindre bitar (ett grovt pulver - inte finmalet). Det går också bra att mortla godisarna.
  • Öppna påsen och häll de krossade Turkisk Peppar-godisarna i flaskan med vodka som ska utrymme för godisarna.
  • Sätt tillbaka korken på flaskan och se till att den är ordentligt förseglad.
  • Skaka flaskan väl för att blanda Turkisk Peppar-godisarna med vodkan.
  • Låt flaskan stå och dra i rumstemperatur i minst 24 timmar för att godisarna ska lösa upp sig ordentligt och smaksätta vodkan.
  • Efter att shoten har stått och dragit klart kan den serveras kyld i små shotglas eller användas som en ingrediens i drinkar.
  • Färdigt! Servera i shotglas eller som ingrediens i drinkar. Konsumera alltid alkohol ansvarsfullt.
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Turkisk pepparshot