En kryddig och läcker blandning av vodka och mixade Turkisk Peppar-godisar som kommer att ge din drink eller festliga tillställning en extra kick!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 1flaska
Ingredienser
3påsarturkisk peppar-godisar (450 g)
700mlvodka
Instruktioner
Turkisk Peppar-godisarna och lägg dem i en plastpåse. Se till att påsen är tålig och inte går sönder. Försegla påsen väl och placera den på en stabil yta.
Använd en kavel eller en kökshammare för att krossa Turkisk Peppar-godisarna tills de är sönderdelade i mindre bitar (ett grovt pulver - inte finmalet). Det går också bra att mortla godisarna.
Öppna påsen och häll de krossade Turkisk Peppar-godisarna i flaskan med vodka som ska utrymme för godisarna.
Sätt tillbaka korken på flaskan och se till att den är ordentligt förseglad.
Skaka flaskan väl för att blanda Turkisk Peppar-godisarna med vodkan.
Låt flaskan stå och dra i rumstemperatur i minst 24 timmar för att godisarna ska lösa upp sig ordentligt och smaksätta vodkan.
Efter att shoten har stått och dragit klart kan den serveras kyld i små shotglas eller användas som en ingrediens i drinkar.
Färdigt! Servera i shotglas eller som ingrediens i drinkar. Konsumera alltid alkohol ansvarsfullt.