Go Back
+ servings
Bröd utan jäst och bakpulver

Receptet - Så gör du:

Bröd utan jäst och bakpulver

4/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev ett saftigt och gott bröd utan jäst och bakpulver med detta enkla recept på bröd som passar perfekt till frukosten, grytan, eller mellanmålet!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 15 skivor

Ingredienser
 

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 0,5 dl olivolja
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • I en stor skål, sikta ihop alla torra ingredienser. Rör om väl.
  • I en separat skål, blanda alla våta ingredienser väl.
  • Tillsätt de våta ingredienserna till de torra, och rör om tills allt är precis blandat. Smeten kommer att vara lite klumpig.
  • Häll smeten i en smord och mjölad brödform (ca 23×13 cm), alternativt en brödform klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i 55-60 minuter eller tills en tandpetare som sätts in i mitten håller sig degfri.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna i brödformen i 5-10 minuter innan du tar ut brödet ur formen.
  • Låt svalna helt på ett galler eller servera varmt. Räcker till cirka 15 skivor.
  • Färdigt! Njut av brödet!
Måltid Frukost, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Bröd utan jäst och bakpulver