Go Back
+ servings
Mandelkakor med citron

Receptet - Så gör du:

Mandelkakor med citron

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en ljuvligt spröd och söt mandelsmak, harmoniskt förenad med fräschheten hos citron, när du njuter av dessa perfekta mandelkakor med citron!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 30 kakor

Ingredienser
 

  • 2 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Rivet skal av en citron
  • 1 skvätt citronsaft
  • 150 g mandelmassa
  • 4 dl mandelmjöl
  • Florsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda äggvitor och socker lätt tills det blir en luftig konsistens. Tillsätt även rivet citronskal och färskpressad citronsaft i smeten.
  • Riv ned mandelmassan i smeten och tillsätt sist nötmjölet.
  • Forma smeten till små bollar, och för att underlätta kan du fukta dina händer lite.
  • Rulla bollarna i florsocker för att ge dem en fin yta.
  • Placera bollarna på en bakplåt och grädda dem i ugnen i cirka 12 minuter.
  • Ta ut dem från ugnen och låt dem svalna något.
  • Nu är det dags att njuta av dessa läckra bakverk!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mandelkakor med citron