Go Back
+ servings
Woksås till nudlar

Receptet - Så gör du:

Woksås till nudlar

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna snabbt wokade sås till nudlar är ett perfekt till dina favoritnudlar. Du kan enkelt anpassa smaksättningen genom att experimentera med mängden sojasås, socker och chili. Njut av dessa smakrika och välsmakande nudlar som kan tillagas på nolltid!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 450 g kokta nudlar valfri sort
  • 5 msk sojasås
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk vatten eller grönsaksbuljong
  • 3 st vitlöksklyftor skivade
  • 3 st vårlökar skurna i 5 cm långa bitar
  • 1 st röd chilifrukt (valfritt) hackad (justera mängden efter önskad hetta)
  • 4 dl böngroddar (valfritt)

Instruktioner

  • Värm upp en stor stekpanna eller wok på medelhög värme.
  • Tillsätt sesamolja och låt den bli varm.
  • Lägg till vitlök, vårlök och hackad chili i pannan. Woka i ca 1-2 minuter tills de är mjuka och doftande.
  • Tillsätt sojasås, mörk sojasås, socker och vatten/grönsaksbuljong. Rör om för att blanda väl.
  • Lägg i kokta nudlar och böngroddar i pannan. Woka allt tills nudlarna är jämnt täckta med såsen och böngroddarna har mjuknat lite, i cirka 3-4 minuter.
  • Smaka av och justera smaksättningen efter behov genom att tillsätta mer sojasås, socker eller chili om så önskas.
  • Ta bort från värmen och servera nudlarna med såsen direkt från pannan.
Måltid Huvudrätt, Sås
Kök Asiatiskt, Svenskt
Nyckelord Woksås till nudlar