Upplev en smakrik och traditionell latinamerikansk matupplevelse med dessa saftiga tamales, fyllda med ditt val av grillad kyckling, ost och jalapeños eller grönsaker, perfekt för en smakresa i ditt eget kök!
Förberedelser 20 minuterminuter
Tillagning 1 timmet40 minuterminuter
Totalt 2 timmart
Portioner 4personer
Ingredienser
300gmajsmjölfinmalet
200gsmörrumstempererat
1tskbakpulver
1tsksalt
2,5dlgrönsaksbuljong eller vatten
400gfyllning (till exempel grillad kyckling, ost och jalapeños eller grönsaker)
Majsblad
Instruktioner
Förbered fyllningen genom att tillaga och smula grillad kyckling eller hacka upp önskad fyllning såsom ost och jalapeños eller grönsaker. Se till att fyllningen är klar innan du börjar med tamalesdegen.
I en stor skål, blanda maismjöl, smör, bakpulver och salt. Tillsätt grönsaksbuljong eller vatten och blanda till en jämn deg. Låt degen vila i cirka 30 minuter för att maismjölet ska svälla.
Under tiden degen vilar, blötlägg tamalesbladen i varmt vatten i cirka 20 minuter för att göra dem mjuka och smidiga.
Efter degen har vilat, ta ett tamalesblad och torka av det försiktigt. Lägg en klick av degen på mitten av bladet och sprid ut den till en rektangel på cirka 7 cm x 7 cm.
Lägg en sked av fyllningen i mitten av degen och vik tamalesbladet på mitten så att degen och fyllningen är inneslutna. Rulla försiktigt ihop bladet och vik in ändarna för att sluta paketet.
Upprepa processen med resten av degen och fyllningen tills allt är använd.
Ta en stor gryta och placera en ånginsats eller ett durkslag i botten. Fyll grytan med vatten, men se till att vattnet inte når upp till ånginsatsen eller durkslaget.
Täck grytan med ett lock och sätt den på spisen på medelhög värme. Låt vattnet ånga tamalesna i cirka 1,5 till 2 timmar, eller tills degen är fast och har kokats igenom. Kontrollera med jämna mellanrum att vattnet inte kokar torrt och fyll på med mer vatten om det behövs.
När tamalesna är färdiga, ta bort dem från värmen och låt dem svalna något. Ta sedan bort tamalesbladen. De är nu färdiga för servering. Om du önskar en krispigare yta kan du steka tamalesna lätt för att ge dem en extra dimension av textur och smak, men det är helt frivilligt.