Go Back
+ servings
Havrecrunch

Receptet - Så gör du:

Havrecrunch

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Havrecrunch är ett härligt mellanmål eller en god frukost tillsammans med exempelvis mjölk eller fil. Det är också supergott som efterrätt med exempelvis bär, honung, och grekisk yoghurt.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 600 g havregryn
  • 75 g mandelspån
  • 0,5 dl frön (t.ex. solrosfrön, pumpafrön eller linfrön)
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl flytande sirap eller honung

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Rör ihop de våta ingredienserna i en separat skål. Tillsätt sedan den våta blandningen till de torra ingredienserna.
  • Klä en långpanna med bakplåtspapper och sprid jämnt ut blandningen.
  • Rosta i mitten av ugnen vid 200°C i 20 minuter. Rör om efter halva tiden.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. Servera sedan genast eller fyll upp i en lufttät burk.
  • Njut av din havrecrunch!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Havrecrunch