Havrecrunch är ett härligt mellanmål eller en god frukost tillsammans med exempelvis mjölk eller fil. Det är också supergott som efterrätt med exempelvis bär, honung, och grekisk yoghurt.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 1burk
Ingredienser
600ghavregryn
75gmandelspån
0,5dlfrön (t.ex. solrosfrön, pumpafrön eller linfrön)
½tsksalt
1dlvatten
3mskrapsolja
1dlflytande sirap eller honung
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ihop de våta ingredienserna i en separat skål. Tillsätt sedan den våta blandningen till de torra ingredienserna.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och sprid jämnt ut blandningen.
Rosta i mitten av ugnen vid 200°C i 20 minuter. Rör om efter halva tiden.
Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. Servera sedan genast eller fyll upp i en lufttät burk.