Go Back
+ servings
Räkomelett i stekpanna

Receptet - Så gör du:

Räkomelett i stekpanna

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En krämig räkomelett med en härlig dillstuvning. Kort sagt en perfekt kombination av smaker som är förtrollande god!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
 

  • 4 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl handskalade räkor
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör eller olja för stekning

Dillstuvning

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

Dillstuvning

  • Förbered dillstuvningen genom att smälta smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vetemjölet och rör om för att göra en smet.
  • Tillsätt gradvis mjölken och grädden, och fortsätt röra om så att smeten blir jämn. Låt stuvningen koka upp och tjockna något. Rör om regelbundet för att undvika klumpar.
  • Tillsätt den färska dillen och smaka av med salt och peppar. Låt stuvningen sjuda på låg värme medan du förbereder omeletten.

Omeletten

  • I en separat skål, vispa äggen och mjölken tills det blandas väl. Tillsätt räkor, paprika, lök och vitlök. Blanda försiktigt.
  • Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt smör eller olja. Häll ägg- och räkblandningen i stekpannan och sprid ut den jämnt.
  • Stek omeletten i cirka 3-4 minuter eller tills den är fast i botten och börjar stelna på toppen. Använd en stekspade för att vika omeletten på mitten.
  • Stek i ytterligare 1-2 minuter för att se till att omeletten är ordentligt tillagad.
  • Servera räkomeletten varm med dillstuvningen ovanpå, och toppa till sist med de handskalade räkorna. Du kan också garnera med extra färsk dill om du vill. Njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Räkomelett i stekpanna