En krämig räkomelett med en härlig dillstuvning. Kort sagt en perfekt kombination av smaker som är förtrollande god!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 25 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 2portioner
Ingredienser
4stägg
1dlmjölk
1dlhandskalade räkor
Salt och peppar efter smak
Smör eller olja för stekning
Dillstuvning
2dlvispgrädde
1dlmjölk
2mskvetemjöl
1msksmör
2mskfärsk dill, finhackad
Salt och peppar efter smak
Instruktioner
Dillstuvning
Förbered dillstuvningen genom att smälta smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vetemjölet och rör om för att göra en smet.
Tillsätt gradvis mjölken och grädden, och fortsätt röra om så att smeten blir jämn. Låt stuvningen koka upp och tjockna något. Rör om regelbundet för att undvika klumpar.
Tillsätt den färska dillen och smaka av med salt och peppar. Låt stuvningen sjuda på låg värme medan du förbereder omeletten.
Omeletten
I en separat skål, vispa äggen och mjölken tills det blandas väl. Tillsätt räkor, paprika, lök och vitlök. Blanda försiktigt.
Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt smör eller olja. Häll ägg- och räkblandningen i stekpannan och sprid ut den jämnt.
Stek omeletten i cirka 3-4 minuter eller tills den är fast i botten och börjar stelna på toppen. Använd en stekspade för att vika omeletten på mitten.
Stek i ytterligare 1-2 minuter för att se till att omeletten är ordentligt tillagad.
Servera räkomeletten varm med dillstuvningen ovanpå, och toppa till sist med de handskalade räkorna. Du kan också garnera med extra färsk dill om du vill. Njut!