Go Back
+ servings
Råkräm

Receptet - Så gör du:

Råkräm

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en krämig och förtrollande dessert som kommer att ta din smakupplevelse till nya höjder. Vår fantastiska råkräm är en klassisk favorit som lockar med sin lena konsistens och välbalanserade sötma.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt

Instruktioner

  • I en skål, vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker/vaniljextrakt tills det blir ljust och fluffigt.
  • I en separat skål, vispa vispgrädden till en fast konsistens.
  • Vänd försiktigt ner den vispade grädden i äggsmeten tills allt är väl kombinerat. Var noga med att inte överröra för att behålla krämighet och fluffighet.
  • Häll råkrämen i portionsglas eller en stor skål och kyl den i kylskåp i minst 1-2 timmar för att stelna och utveckla sin smak.
  • Servera råkrämen som den är eller toppa den med färska bär, riven choklad eller ett läckert bär- eller chokladsås.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Råkräm