Denna krusbärsmarmelad med ingefära är en frisk och härlig smakkombination som passar perfekt på en bit bröd eller till ostbrickan. Receptet är enkelt att följa och tar cirka 25-30 minuter att tillaga. Burken med hemmagjord marmelad blir dessutom en fin present till någon du tycker om.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 2burkar
Ingredienser
500gkrusbär
200g(ca 2 dl) strösocker
1mskfärsk riven ingefära
Saft från en halv citron
Instruktioner
Skölj och plocka rent krusbären och ta bort stjälkarna och eventuellt andra kvistar och smuts.
Koka upp krusbären tillsammans med den rivna ingefäran i en kastrull på medelhög värme i cirka 5 minuter, eller tills att krusbären är mjuka.
Tillsätt sockret och citronsaften till kastrullen och rör om.
Öka värmen så det börjar puttra, och låt marmeladen puttra lätt i cirka 15-20 minuter tills den tjocknat. Rör om då och då.
Ta bort kastrullen från värmen och låt marmeladen svalna något.
Häll upp marmeladen i steriliserade glasburkar och låt svalna helt innan locket sätts på.