Go Back
+ servings
Krusbärsmarmelad med ingefära

Receptet - Så gör du:

Krusbärsmarmelad med ingefära

4.3/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna krusbärsmarmelad med ingefära är en frisk och härlig smakkombination som passar perfekt på en bit bröd eller till ostbrickan. Receptet är enkelt att följa och tar cirka 25-30 minuter att tillaga. Burken med hemmagjord marmelad blir dessutom en fin present till någon du tycker om.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 2 burkar

Ingredienser
 

  • 500 g krusbär
  • 200 g (ca 2 dl) strösocker
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • Saft från en halv citron

Instruktioner

  • Skölj och plocka rent krusbären och ta bort stjälkarna och eventuellt andra kvistar och smuts.
  • Koka upp krusbären tillsammans med den rivna ingefäran i en kastrull på medelhög värme i cirka 5 minuter, eller tills att krusbären är mjuka.
  • Tillsätt sockret och citronsaften till kastrullen och rör om.
  • Öka värmen så det börjar puttra, och låt marmeladen puttra lätt i cirka 15-20 minuter tills den tjocknat. Rör om då och då.
  • Ta bort kastrullen från värmen och låt marmeladen svalna något.
  • Häll upp marmeladen i steriliserade glasburkar och låt svalna helt innan locket sätts på.
Måltid Frukost, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Krusbärsmarmelad med ingefära