Ett AIP-bröd som följer principerna för Autoimmunt protokoll (AIP), som är ett kostprotokoll som används för att hantera autoimmuna sjukdomar och inflammation i kroppen. Glutenfritt och både Paleo- och AIP-vänligt, och kan användas som bas för smörgåsar eller som tillbehör till måltider.
Förberedelser 30 minuterminuter
Tillagning 45 minuterminuter
Totalt 1 timmet15 minuterminuter
Portioner 12skivor
Ingredienser
3stmogna bananer
1,5dlkokosmjöl
2tskbikarbonat
1nypasalt
0,5dlkokosolja, smält
0,5dlkokosmjölk
1mskäppelcidervinäger
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader Celsius och smörj en normalstor brödform med kokosolja.
Mosa bananerna i en stor skål.
Tillsätt kokosmjöl, bikarbonat, och salt till bananerna. Blanda väl.
Tillsätt kokosolja, kokosmjölk och äppelcidervinäger. Blanda väl tills smeten är slät och jämn.
Häll smeten i brödformen och jämna till ytan.
Grädda i ugnen i 45-50 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt och genomgräddat.
Låt brödet svalna i formen i ca 10 minuter innan du tar ut det och låter det svalna helt på ett galler.