Go Back
+ servings
AIP-bröd

Receptet - Så gör du:

AIP-bröd

4.2/5 baserat på 10 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ett AIP-bröd som följer principerna för Autoimmunt protokoll (AIP), som är ett kostprotokoll som används för att hantera autoimmuna sjukdomar och inflammation i kroppen. Glutenfritt och både Paleo- och AIP-vänligt, och kan användas som bas för smörgåsar eller som tillbehör till måltider.
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 12 skivor

Ingredienser
 

  • 3 st mogna bananer
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl kokosolja, smält
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 1 msk äppelcidervinäger

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader Celsius och smörj en normalstor brödform med kokosolja.
  • Mosa bananerna i en stor skål.
  • Tillsätt kokosmjöl, bikarbonat, och salt till bananerna. Blanda väl.
  • Tillsätt kokosolja, kokosmjölk och äppelcidervinäger. Blanda väl tills smeten är slät och jämn.
  • Häll smeten i brödformen och jämna till ytan.
  • Grädda i ugnen i 45-50 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt och genomgräddat.
  • Låt brödet svalna i formen i ca 10 minuter innan du tar ut det och låter det svalna helt på ett galler.
Måltid Frukost, Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord AIP-bröd