Go Back
+ servings
Veganskt bananbröd

Receptet - Så gör du:

Veganskt bananbröd

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ett otroligt gott veganskt bananbröd som är enkelt och snabbt att göra! Veganskt bananbröd som är perfekt saftigt och som blir klart på mindre än en timme, från början till servering!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 1 limpa

Ingredienser
 

Våta ingredienser

  • 4 st mogna bananer
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,75 dl äppelmos

Torra ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl eller fullkornsmjöl
  • 0,5 dl hackade valnötter
  • 1,5 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Klä en brödform med bakplåtspapper.
  • Lägg bananerna i en medelstor skål och mosa med en gaffel. Bananmoset behöver inte vara helt slätt, det är okej att ha några små bitar för konsistensen.
  • Tillsätt nu alla återstående våta ingredienser till de mosade bananerna och blanda tills allt är väl blandat.
  • Tillsätt alla torra ingredienser till en annan, separat skål och vispa ihop dem. Tillsätt sedan till skålen med de våta ingredienserna och blanda tills allt precis går ihop. Överblanda inte. Tänk ”pannkakssmet” som konsistens: lite fyllighet och några få klumpar.
  • Häll över smeten i den förberedda brödformen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 40-50 minuter. Bananbrödet är klart när en sticka som sticks ned kommer ut ren fri från deg. Tänk på att alla ugnar är olika, så tillagningstiden kan variera flera minuter åt ena eller andra hållet.
  • Ta ut bananbrödet från ugnen och låt det svalna en stund i bakformen. Ta sedan försiktigt bort ut den ur formen och låt svalna, helst till rumstemperatur, på en  skärbräda eller ett galler. Ju längre man låter den svalna, desto lättare är det att skära upp den. Konsistensen och smaken blir också bättre.
  • Färdigt! Skiva upp, servera och njut av ditt veganska bananbröd!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord veganskt bananbröd