I denna artikel vill jag bjuda på ett riktigt trevligt recept på bogstek i ugn! En ljuvligt god bogstek i ugn smaksatt med några enkla kryddor och örter. Gör i princip sig självt i ugnen, och serveras gärna med potatis, ris, rotfrukter, en god sås och en god sallad!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 1 timmet20 minuterminuter
Totalt 1 timmet30 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
1,2kgpicnicbog (ungefärlig vikt)
3mskrapsolja
franska örter efter smak, valfri kryddblandning
salt
2stvitlöksklyftor, pressade
vatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C.
Tillsätt rapsoljan till en ugnsform som kan hålla köttbiten. Skölj av bogsteken, klappa den torr med hushållspapper och vänd i rapsoljan.
Krydda över hela bogstekens yta och fördela pressade vitlöksklyftor över dess ovansida.
Tillsätt en skvätt vatten till formen vid sidan av köttet, tillsätt köttet och placera mitt i ugnen för gräddning.
Tillaga vid 180°C, ungefär 1 timme tillagningstid per kilogram kött. Vänd efter halva tiden och tillsätt små skvättar vatten när det är torrt i formen. Använd gärna köttermometer som ska visa cirka 78°C när köttet är färdigt för ett vällagat kött.
Färdigt! Njut av din bogstek i ugn. Serveras gärna med potatis, ris, rotfrukter, en god sås och en god sallad!