Go Back
+ servings
Bogstek i ugn

Receptet - Så gör du:

Bogstek i ugn

4.8/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel vill jag bjuda på ett riktigt trevligt recept på bogstek i ugn! En ljuvligt god bogstek i ugn smaksatt med några enkla kryddor och örter. Gör i princip sig självt i ugnen, och serveras gärna med potatis, ris, rotfrukter, en god sås och en god sallad!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme 20 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1,2 kg picnicbog (ungefärlig vikt)
  • 3 msk rapsolja
  • franska örter efter smak, valfri kryddblandning
  • salt
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Tillsätt rapsoljan till en ugnsform som kan hålla köttbiten. Skölj av bogsteken, klappa den torr med hushållspapper och vänd i rapsoljan.
  • Krydda över hela bogstekens yta och fördela pressade vitlöksklyftor över dess ovansida.
  • Tillsätt en skvätt vatten till formen vid sidan av köttet, tillsätt köttet och placera mitt i ugnen för gräddning.
  • Tillaga vid 180°C, ungefär 1 timme tillagningstid per kilogram kött. Vänd efter halva tiden och tillsätt små skvättar vatten när det är torrt i formen. Använd gärna köttermometer som ska visa cirka 78°C när köttet är färdigt för ett vällagat kött.
  • Färdigt! Njut av din bogstek i ugn. Serveras gärna med potatis, ris, rotfrukter, en god sås och en god sallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Bogstek i ugn