Go Back
+ personer

Receptet - Så gör du:

Rispudding

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En otroligt god och härlig rispudding! Denna rispudding efter klassiskt recept är härligt krämig och fin i smaken. Enkel att göra med perfekt sötma bara fyra ingredienser!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 dl långkornigt vitt ris
  • 13 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • I en stor kastrull, kombinera lite mer än hälften av mjölken med allt strösocker och salt. Koka upp på medelhög värme.
  • Rör ned riset och sänk värmen till låg. Justera värmen så att det sjuder bara lite lätt.
  • Låt puttra lätt i 45-60 minuter, rör om då och då, tills att puddingen tjocknar och får en konsistens som påminner om yoghurt. Tänk på att rispuddingen tjocknar lite extra när den väl svalnar.
  • När rispuddingen tjocknat fint, ta bort från värmen och låt svalna i rumstemperatur. Säll sedan in i kylen övertäckt.
  • Rör ned ungefär 2 deciliter kall mjölk i rispuddingen strax innan servering. Servera och strö över lite malen kanel om så önskas!
  • Färdigt! Njut av din goda rispudding!
Måltid Efterrätt, Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Rispudding
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!