En otroligt god och härlig rispudding! Denna rispudding efter klassiskt recept är härligt krämig och fin i smaken. Enkel att göra med perfekt sötma bara fyra ingredienser!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 50 minuterminuter
Totalt 55 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1dllångkornigt vitt ris
13dlmjölk
1dlströsocker
½tsksalt
Instruktioner
I en stor kastrull, kombinera lite mer än hälften av mjölken med allt strösocker och salt. Koka upp på medelhög värme.
Rör ned riset och sänk värmen till låg. Justera värmen så att det sjuder bara lite lätt.
Låt puttra lätt i 45-60 minuter, rör om då och då, tills att puddingen tjocknar och får en konsistens som påminner om yoghurt. Tänk på att rispuddingen tjocknar lite extra när den väl svalnar.
När rispuddingen tjocknat fint, ta bort från värmen och låt svalna i rumstemperatur. Säll sedan in i kylen övertäckt.
Rör ned ungefär 2 deciliter kall mjölk i rispuddingen strax innan servering. Servera och strö över lite malen kanel om så önskas!
Färdigt! Njut av din goda rispudding!
Måltid Efterrätt, Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Rispudding
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!