Go Back
+ servings
Morotsplättar

Receptet - Så gör du:

Morotsplättar

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa härliga morotsplättar blir otroligt goda och alldeles lagom krispiga. Goda som tillbehör i en rätt eller som ett snack, gärna med en dippsås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 400 g rivna morötter
  • 1 st gul lök, skalad och riven
  • 3 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 1,5 msk olivolja

Instruktioner

  • Tillsätt skalade, rivna morötter, och riven lök i en bunke och rör om för att blanda.
  • I en annan stor skål, vispa äggen med vetemjölet tills det är klumpfritt, rör sedan ner creme fraichen.
  • Tillsätt morotsblandningen till äggblandningen och tillsätt kryddningen.
  • Värm oljan i en stor stekpanna, använd sedan stora klickar av blandningen, fyra morotsplättar åt gången i en normalstor panna. Stek på medelhög värme i 3 minuter, sedan när de blivit gyllene på ena sidan, vänd och stek i ytterligare 3 minuter på andra sidan.
  • Vänd upp färdiga morotsplättar på hushållspapper och håll varma till servering.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Morotsplättar