Dessa härliga morotsplättar blir otroligt goda och alldeles lagom krispiga. Goda som tillbehör i en rätt eller som ett snack, gärna med en dippsås!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
400grivna morötter
1stgul lök, skalad och riven
3stägg
1mskvetemjöl
1dlcreme fraiche
1tskmalen spiskummin
salt efter smak
svartpeppar efter smak
1,5mskolivolja
Instruktioner
Tillsätt skalade, rivna morötter, och riven lök i en bunke och rör om för att blanda.
I en annan stor skål, vispa äggen med vetemjölet tills det är klumpfritt, rör sedan ner creme fraichen.
Tillsätt morotsblandningen till äggblandningen och tillsätt kryddningen.
Värm oljan i en stor stekpanna, använd sedan stora klickar av blandningen, fyra morotsplättar åt gången i en normalstor panna. Stek på medelhög värme i 3 minuter, sedan när de blivit gyllene på ena sidan, vänd och stek i ytterligare 3 minuter på andra sidan.
Vänd upp färdiga morotsplättar på hushållspapper och håll varma till servering.