Go Back
+ servings
Regnbåge i ugn

Receptet - Så gör du:

Regnbåge i ugn

4.5/5 baserat på 13 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ett riktigt bra och trevligt recept på regnbåge i ugn! Regnbåge i ugn blir så otroligt gott och skinnet faller av köttet som blir riktigt saftigt och fint. Njut gärna av din regnbåde i ugn med en god sås och kokt, gärna pressad potatis, och gärna en god sallad eller kokta ärtor!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg regnbågslax, rensad (samt tinad om tidigare fryst)
  • 2 msk smör
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk dill

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skölj fisken och klicka smöret på insidan. Krydda insidan med salt, peppar och dill.
  • Smörj en ugnsform och lägg fisken i. Krydda lite extra dill och nymalen peppar över.
  • Tillaga regnbågen i mitten av ugnen vid 200°C i cirka 30 min. Skinnet lossnar lätt från köttet.
  • Ta ut ur ugnen och låt vila lite innan servering.
  • Färdigt! Njut av din regnbåde i ugn med en god sås och kokt, gärna pressad potatis, och gärna en god sallad eller kokta ärtor!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Regnbåge i ugn