Ett riktigt bra och trevligt recept på regnbåge i ugn! Regnbåge i ugn blir så otroligt gott och skinnet faller av köttet som blir riktigt saftigt och fint. Njut gärna av din regnbåde i ugn med en god sås och kokt, gärna pressad potatis, och gärna en god sallad eller kokta ärtor!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 30 minuterminuter
Totalt 35 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1kgregnbågslax, rensad (samt tinad om tidigare fryst)
2msksmör
½tsknymalen svartpeppar
½tsksalt
2tskdill
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Skölj fisken och klicka smöret på insidan. Krydda insidan med salt, peppar och dill.
Smörj en ugnsform och lägg fisken i. Krydda lite extra dill och nymalen peppar över.
Tillaga regnbågen i mitten av ugnen vid 200°C i cirka 30 min. Skinnet lossnar lätt från köttet.
Ta ut ur ugnen och låt vila lite innan servering.
Färdigt! Njut av din regnbåde i ugn med en god sås och kokt, gärna pressad potatis, och gärna en god sallad eller kokta ärtor!