Go Back
+ servings
Möra kött med bikarbonat

Receptet - Så gör du:

Möra kött med bikarbonat

4.8/5 baserat på 31 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här kommer ett riktigt smart och praktiskt recept på hur man enkelt kan möra kött med bikarbonat! Att möra kött med bikarbonat är väldigt enkelt sätt att tillaga ett mörare och godare kött. Allt som krävs är någon matsked bikarbonat!
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 1 bit kött
  • 2,5 msk bikarbonat per köttbit (eller 4 msk bakpulver)

Instruktioner

  • Lägg köttbiten på en tallrik och gnugga in bikarbonat på varje sida.
  • Ställ in i kylen i cirka 3 timmar.
  • Ta ut ur kylen och skölj av köttet med vatten. Torka av med hushållspapper. Nu är det redo att tillagas som vanligt, men det kommer bli riktigt mört och fint!
  • Njut av ditt mörade kött!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Möra kött med bikarbonat