Go Back
+ servings
Legymsallad

Receptet - Så gör du:

Legymsallad

4.4/5 baserat på 17 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ett riktigt bra recept på legymsallad! Legymsallad är en klassisk sallad på grönsaker som serveras kall till exempelvis kallt kött eller i en god köttbullesmörgås!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • ½ st äpple
  • 1 tsk citronsaft
  • 5 cm slanggurka
  • 5 st ättiksgurkor, tärnade
  • 1 st morot
  • 1 dl (200 g) frysta gröna ärtor
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1 nypa salt
  • malen vitpeppar efter smak

Instruktioner

  • Tärna äpplet kläm lite citronsaft över. Tärna gurkan och blanda med äpplet.
  • Plocka fram ärtorna ur frysen och mät upp.
  • Skala, tärna och koka morötterna i vatten tills att de är mjuka.
  • Plocka fram en stor sil och tillsätt ärtorna. Sila av morötterna i den stora silen så ärtorna sköljs av med det varma vattnet. Blanda ärtor och morötter och ställ åt sidan några minuter så de svalnar.
  • Blanda nu allt i en enda skål och krydda med salt och vitpeppar efter smak.
  • Färdigt! Förvara övertäckt i kylen fram till servering, så legymsalladen hinner bli kall. Servera och njut!
Måltid Sallad
Kök Svenskt
Nyckelord Legymsallad