Ett riktigt bra recept på legymsallad! Legymsallad är en klassisk sallad på grönsaker som serveras kall till exempelvis kallt kött eller i en god köttbullesmörgås!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
½stäpple
1tskcitronsaft
5cmslanggurka
5stättiksgurkor, tärnade
1stmorot
1dl(200 g) frysta gröna ärtor
1dlgräddfil
2mskmajonnäs
1nypasalt
malen vitpeppar efter smak
Instruktioner
Tärna äpplet kläm lite citronsaft över. Tärna gurkan och blanda med äpplet.
Plocka fram ärtorna ur frysen och mät upp.
Skala, tärna och koka morötterna i vatten tills att de är mjuka.
Plocka fram en stor sil och tillsätt ärtorna. Sila av morötterna i den stora silen så ärtorna sköljs av med det varma vattnet. Blanda ärtor och morötter och ställ åt sidan några minuter så de svalnar.
Blanda nu allt i en enda skål och krydda med salt och vitpeppar efter smak.
Färdigt! Förvara övertäckt i kylen fram till servering, så legymsalladen hinner bli kall. Servera och njut!