Go Back
+ servings
rysk banantårta

Receptet - Så gör du:

Rysk banantårta

4.9/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Rysk banantårta är en svensk skapelse från Norrköping, med många myter och teorier kring varför den skapades. Med gott om grädde, choklad och banan så är detta bakverk en riktig klassiker.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 10 portioner

Ingredienser
 

  • 1 paket Sockerkaksbotten (3 lager)
  • 3-4 st bananer
  • 2 dl vaniljkräm
  • 6 dl vispgrädde (ha gärna mer redo)
  • 2,5 msk kakao
  • 2 msk florsocker
  • 3 st gelatinblad
  • chokladströssel för dekoration

Instruktioner

  • Ta din första sockerkakstårtbotten och bre ut en mosad banan över den.
  • Lägg på din andra sockerkakstårtbotten ovanpå.
  • Blanda 5 dl vispgrädde, samt all kakao och florsocker. Vispa grädden fluffig. Eller vispa grädden fluffig.
  • Bre ut 2,5 dl av chokladgrädden på tårtbotten nummer två. Bre ut vaniljkräm ovanpå grädden.
  • Spackla nu in tårtan med resten av din cirka 2,5 dl chokladgrädde. Dekorera kanterna med chokladströssel.
  • Skiva bananerna och placera ovanpå tårtan i ett fint mönster. Spritsa grädde med en spritspåse runt ditt lager skivade bananer och runt tårtan (om du vill).
  • Gelé: lägg gelantinblad i kallt vatten i 10 min.
  • Täck bananerna med den avsvalnade gelén med hjälp av en sked.
  • Ställ in tårtan kylen så att gelatinet stelnar.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord rysk banantårta