En klassisk och enkel soppa med smak av Mexiko. Mexicanasoppa är en otroligt god och härlig soppa med köttfärs/kycklingfilé och pasta, med smak av härlig tex-mex och tomater!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 25 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
500gköttfärs eller kycklingfilé
400g(1 burk) krossade tomater
2msktomatpuré
1stliten gul lök
1stköttbuljongtärning
12dlvatten
340gmajskorn, avrunna
2,5dlspagetti klippt i bitar
1,5tskspiskummin
2tskpaprikapulver
1tskoregano
valfritt: chilipulver, eller efter smak
salt efter smak
svartpeppar efter smak
Instruktioner
Fräs färsen eller kycklingen i tärningar i olja. Tillsätt efter en stund hackad gul lök och fräs till den blivit genomskinlig. Köttet ska inte längre vara rosa någonstans.
Flytta eventuellt över till en gryta eller stor kastrull. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Rör om. Tillsätt sedan vatten, nedsmulad buljongtärning, kryddor, och majs. Låt puttra i 10 minuter.
Rör om, tillsätt brutna spagettibitar och låt koka i cirka 5 minuter till.
Späd eventuellt ut soppan genom att tillsätta mer vatten efter smak och värm upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.