Go Back
+ servings
Mexicanasoppa

Receptet - Så gör du:

Mexicanasoppa

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En klassisk och enkel soppa med smak av Mexiko. Mexicanasoppa är en otroligt god och härlig soppa med köttfärs/kycklingfilé och pasta, med smak av härlig tex-mex och tomater!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g köttfärs eller kycklingfilé
  • 400 g (1 burk) krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 12 dl vatten
  • 340 g majskorn, avrunna
  • 2,5 dl spagetti klippt i bitar
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • valfritt: chilipulver, eller efter smak
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Fräs färsen eller kycklingen i tärningar i olja. Tillsätt efter en stund hackad gul lök och fräs till den blivit genomskinlig. Köttet ska inte längre vara rosa någonstans.
  • Flytta eventuellt över till en gryta eller stor kastrull. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Rör om. Tillsätt sedan vatten, nedsmulad buljongtärning, kryddor, och majs. Låt puttra i 10 minuter.
  • Rör om, tillsätt brutna spagettibitar och låt koka i cirka 5 minuter till.
  • Späd eventuellt ut soppan genom att tillsätta mer vatten efter smak och värm upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.
  • Färdigt! Servera och njut av din mexicanasoppa!
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Mexikanskt, Svenskt
Nyckelord Mexicanasoppa, Mexicosoppa