Go Back
+ servings
Snickerstårta

Receptet - Så gör du:

Snickerstårta

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är den enklaste snickerstårtan som smakar ljuvligt gott av choklad, karamell och nötter! En fröjd att ha som dessert eller till vilket tillfälle som helst egentligen!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

Skorpa

  • 2,5 dl dadlar, urkärnade
  • 3,5 dl valnötter
  • 2 msk kakao
  • ¼ tsk salt

Fyllning

  • 3,5 dl cashewnötter, blötlagda i minst fyra timmar
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1,25 dl kokosmjölk på burk
  • ¼ tsk salt
  • 3 msk rapsolja eller kokosolja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk jordnötssmör

Första lagret topping

  • 2 dl krossade jordnötter
  • valfritt: kolasås

Andra lagret topping

  • 2 dl smält mörk choklad
  • 1 msk rapsolja eller kokosolja

Instruktioner

Skorpa

  • Mixa ingredienserna till skorpan i en mixer till en enhetlig smet.
  • Tryck ut i en rund kakform, cirka 24 cm i diameter, och ställ in i frysen medan du gör fyllningen.

Fyllning

  • Mixa fyllningens ingredienser i en mixer och bred ut över skorpan.

Topping

  • Toppa med de krossade jordnötterna. Valfritt är att också toppa med ett tunt lager kolasås, men det är en bonus! Frys i upp till fyra timmar.
  • När fyllningen är fryst, smält den mörka chokladen tillsammans med raps/kokosolja och häll över fyllningen.
  • Frys in ytterligare en timme innan servering.Njut av din snickerstårta!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Snickerstårta