Detta är den enklaste snickerstårtan som smakar ljuvligt gott av choklad, karamell och nötter! En fröjd att ha som dessert eller till vilket tillfälle som helst egentligen!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 40 minuterminuter
Totalt 55 minuterminuter
Portioner 10bitar
Ingredienser
Skorpa
2,5dldadlar, urkärnade
3,5dlvalnötter
2mskkakao
¼tsksalt
Fyllning
3,5dlcashewnötter, blötlagda i minst fyra timmar
1tskvaniljsocker
1dlljus sirap
1,25dlkokosmjölk på burk
¼tsksalt
3mskrapsolja eller kokosolja
2mskcitronsaft
1mskjordnötssmör
Första lagret topping
2dlkrossade jordnötter
valfritt: kolasås
Andra lagret topping
2dlsmält mörk choklad
1mskrapsolja eller kokosolja
Instruktioner
Skorpa
Mixa ingredienserna till skorpan i en mixer till en enhetlig smet.
Tryck ut i en rund kakform, cirka 24 cm i diameter, och ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
Fyllning
Mixa fyllningens ingredienser i en mixer och bred ut över skorpan.
Topping
Toppa med de krossade jordnötterna. Valfritt är att också toppa med ett tunt lager kolasås, men det är en bonus! Frys i upp till fyra timmar.
När fyllningen är fryst, smält den mörka chokladen tillsammans med raps/kokosolja och häll över fyllningen.
Frys in ytterligare en timme innan servering.Njut av din snickerstårta!