Go Back
+ servings
Köttfärssoppa med vitkål

Receptet - Så gör du:

Köttfärssoppa med vitkål

4.5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag älskar denna köttfärssoppa med vitkål! Det är en sådan där soppa som gör att man mår bra i kroppen efteråt. Inte alltför mäktig, men likväl mättande, värmande och god.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 650 g köttfärs
  • olja eller smör
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 8 dl finstrimlad vitkål
  • 400 g krossade tomater
  • 13 dl (1,3 L) vatten
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 1 msk soja
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • rökt paprikapulver efter smak
  • valfritt: färsk persilja till garnering

Instruktioner

  • Skala och finhacka den gula löken. Finstrimla vitkålen.
  • Hetta upp olja eller smör i en stor stekpanna och fräs löken så den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt färsen och bryn så den inte längre är rosa någonstans.
  • Tillsätt strimlad vitkål och fräs i cirka 10 minuter, rör om då och då.
  • Flytta eventuellt om till en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater och vatten. Smula ned buljongtärningar och låt puttra under lock i 12-15 minuter tills vitkålen blivit lagom mjuk.
  • Smaka av med kryddning: salt, svartpeppar och paprikapulver.
  • Färdigt! Servera gärna med en klick gräddfil eller creme fraiche! Garnera gärna med lite färsk persilja.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärssoppa med vitkål