Jag älskar denna köttfärssoppa med vitkål! Det är en sådan där soppa som gör att man mår bra i kroppen efteråt. Inte alltför mäktig, men likväl mättande, värmande och god.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
650gköttfärs
olja eller smör
1stgul lök, finhackad
8dlfinstrimlad vitkål
400gkrossade tomater
13dl(1,3 L) vatten
2tärningarköttbuljong
1msksoja
salt efter smak
svartpeppar efter smak
rökt paprikapulver efter smak
valfritt: färsk persilja till garnering
Instruktioner
Skala och finhacka den gula löken. Finstrimla vitkålen.
Hetta upp olja eller smör i en stor stekpanna och fräs löken så den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt färsen och bryn så den inte längre är rosa någonstans.
Tillsätt strimlad vitkål och fräs i cirka 10 minuter, rör om då och då.
Flytta eventuellt om till en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater och vatten. Smula ned buljongtärningar och låt puttra under lock i 12-15 minuter tills vitkålen blivit lagom mjuk.
Smaka av med kryddning: salt, svartpeppar och paprikapulver.
Färdigt! Servera gärna med en klick gräddfil eller creme fraiche! Garnera gärna med lite färsk persilja.