Go Back
+ servings
Jordgubbskompott

Receptet - Så gör du:

Jordgubbskompott

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Den jordgubbskompott som alltid blir bäst för mig, och som också är underbar och går enkelt att göra. Ett perfekt tillbehör till exempelvis glass, yoghurt, gröt, pannacotta, eller som sås till en kaka!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 225 g jordgubbar, färska eller frysta
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft

Instruktioner

  • Skär av toppen på jordgubbarna.
  • Koka upp alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i 8-12 minuter, till önskad konsistens.
  • Färdigt! För över till en skål och servera, låt eventuellt svalna innan servering.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Jordgubbskompott