Go Back
+ servings
Fransyska i ugn (låg temperatur)

Receptet - Så gör du:

Fransyska i ugn (låg temperatur)

4.3/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Att laga sin fransyska i ugnen på låg temperatur ger ett mycket saftigare och mörare kött som bara är så himla gott. Servera gärna med potatis, en god sås och ugnsrostade rotfrukter såsom morötter!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme 35 minuter
Totalt 1 timme 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 700 g fransyska (eller större eller mindre bit)
  • 1 st rejäl nypa salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • örtkryddor efter smak, exempelvis rosmarin

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 120°C.
  • Om fransyskan inte är nätad, bind gärna upp den om det finns möjlighet.
  • Blanda olivolja och kryddor och massera in i köttet över hela ytan. Flytta över fransyskan till en ugnsform.
  • Tillaga i mitten av ugnen med en köttermometer instucken på den innersta punkten av fransyskan tills innertemperaturen visar 63°C, cirka 1,5 timme. Vid denna innertemperatur har köttet fått en fin balans mellan väl tillagat och rosa.
  • Ta ut ur ugnen, slå in fransyskan i folie och låt vila i folien i en halvtimme. Skiva sedan upp i tunna skivor eller flytta över till kylen till att låta kallna.
  • Färdigt! Skiva upp inför servering och servera antingen varmt eller kallt!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fransyska i ugn (låg temperatur), Fransyska i ugn vid låg temperatur